Посета суботичкој компанији ,,UNIT SPORT DOO” која на најсавременији начин производи и штампа спортску опрему врхунског квалитета према јапанским стандардима

Суботица, 2. септембар 2021. – Покрајински секретар за привреду И туризам, др Ненад Иванишевић, посетио је данас компанију ,,UNIT SPORT DOO” из Суботице која се бави производњом спортске опреме, а заступници су познатих и признатих светских брендова у свету спорта. Ова компанија корисник је средстава Секретаријата и то по конкурсима за репроматеријал и за запошљавање незапослених лица. Њихова производња И стандарди су засновани у потпуности на јапанској технологији.

Сви штампачи и машине за шивење су најновије јапанске технологије – генерације са важец́им цертификатима. Тренутни капацитет јесте 1.000 дресова и шорцева за 8 сати, уз штампање у HD резолуцији на преко 175 врста текстила и то уз употребу најквалитетнијих материјала са најбољим бојама за текстил, због чега је ова компанија и сврстана у једну од водећих спортских компанија у региону.

За сваки материјал компанија ,,UNIT SPORT DOO” поседује девет актуелних цертификата, а њихове дресове између осталог са поносом носе и одбојкашице ЖОК Визуре и ЖОК Спартак, одбојкаши ОК Војводина, рукометаши РК Спартак, и многи други, како у земљи, тако и у иностранству, док је Ивана Шпановић управо у њиховом дресу освојила сребрну медаљу у планетарном шампионату, остваривши скок од 7,07 метара и тиме оборила национални рецорд.

Средствима Секретаријата за привреду, ова компанија је запослила пет незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Руководство је данас, у присуству појрајинског секретара Иванишевића, потписало уговоре о раду са још три дизајнера и са једном кројачицом, те је тиме ова компанија достигла укупно 21 запослено лице, са тенденцијом раста и проширења капацитета.

Власник компаније, Саша Шарановић, истакао је да компанија остварује изузетну сарадњу у погледу дуалног образовања и преузимања запослених, са Грађевинском и Текстилном школом у Суботици, које већ имају дугу традицију у усавршавању стручног квалификованог кадра у текстилној индустрији.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић се надовезао да је веома важна мисија Секретаријата да се обиђу сви добитници средстава, те да су, поред УНИТ спорта, сви корисници са територије Града Суботица до сада у потпуности оправдали средства која су им додељена и наменски их утрошили.

Компанија ,,UNIT SPORT DOO” корисник је и средстава у Секретаријату у текућој години и за репроматеријал.

Секретар Иванишевић је овом приликом најавио и расписивање конкурса намењеног женском предузетништву у последњем кварталу текуће године.