Poseta subotičkoj kompaniji ,,UNIT SPORT DOO“ koja na najsavremeniji način proizvodi i štampa sportsku opremu vrhunskog kvaliteta prema japanskim standardima

Subotica, 2. septembar 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu I turizam, dr Nenad Ivanišević, posetio je danas kompaniju ,,UNIT SPORT DOO“ iz Subotice koja se bavi proizvodnjom sportske opreme, a zastupnici su poznatih i priznatih svetskih brendova u svetu sporta. Ova kompanija korisnik je sredstava Sekretarijata i to po konkursima za repromaterijal i za zapošljavanje nezaposlenih lica. Njihova proizvodnja I standardi su zasnovani u potpunosti na japanskoj tehnologiji.

Svi štampači i mašine za šivenje su najnovije japanske tehnologije – generacije sa važećim certifikatima. Trenutni kapacitet jeste 1.000 dresova i šorceva za 8 sati, uz štampanje u HD rezoluciji na preko 175 vrsta tekstila i to uz upotrebu najkvalitetnijih materijala sa najboljim bojama za tekstil, zbog čega je ova kompanija i svrstana u jednu od vodećih sportskih kompanija u regionu.

Za svaki materijal kompanija ,,UNIT SPORT DOO“ poseduje devet aktuelnih certifikata, a njihove dresove između ostalog sa ponosom nose i odbojkašice ŽOK Vizure i ŽOK Spartak, odbojkaši OK Vojvodina, rukometaši RK Spartak, i mnogi drugi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, dok je Ivana Španović upravo u njihovom dresu osvojila srebrnu medalju u planetarnom šampionatu, ostvarivši skok od 7,07 metara i time oborila nacionalni record.

Sredstvima Sekretarijata za privredu, ova kompanija je zaposlila pet nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Rukovodstvo je danas, u prisustvu pojrajinskog sekretara Ivaniševića, potpisalo ugovore o radu sa još tri dizajnera i sa jednom krojačicom, te je time ova kompanija dostigla ukupno 21 zaposleno lice, sa tendencijom rasta i proširenja kapaciteta.

Vlasnik kompanije, Saša Šaranović, istakao je da kompanija ostvaruje izuzetnu saradnju u pogledu dualnog obrazovanja i preuzimanja zaposlenih, sa Građevinskom i Tekstilnom školom u Subotici, koje već imaju dugu tradiciju u usavršavanju stručnog kvalifikovanog kadra u tekstilnoj industriji.

Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević se nadovezao da je veoma važna misija Sekretarijata da se obiđu svi dobitnici sredstava, te da su, pored UNIT sporta, svi korisnici sa teritorije Grada Subotica do sada u potpunosti opravdali sredstva koja su im dodeljena i namenski ih utrošili.

Kompanija ,,UNIT SPORT DOO“ korisnik je i sredstava u Sekretarijatu u tekućoj godini i za repromaterijal.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom najavio i raspisivanje konkursa namenjenog ženskom preduzetništvu u poslednjem kvartalu tekuće godine.