Ivanišević u Mostaru: Međuregionalno umrežavanje sa strateškim partnerima u oblasti privrede i turizma; dobitnik mostarske povelje Lumina Mostariensia

  

Mostar, 26. avgust 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, prisustvovao je i uzeo učešće u regionalnoj konferenciji u Mostaru, posvećenu privredi u regionu, kao i multimodalnim evropskim koridorima.

,,Ideja jeste da na ovakav način, aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu, osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji i AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu”, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je od izuzetne važnosti međuregionalna saradnja i na polju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, koji bi region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Ivanišević je danas učestvovao na međunarodnom panelu posvećenom multimodalnim koridorima i njihovom uticaju na privredu turizam u regionu i Evropskoj uniji, kao i na panelu posvećenom socijalnim izazovima u evropskim makroregijama.

Ovo je prva zajednička konferencija foruma jadransko-jonskih privrednih komora i Dunavskog biznis foruma.

Ono što je obeležilo ovu značajnu regionalnu konferenciju i susrete jeste svakako ddoela prestižne nagrade pod nazivom Mostarska povelja, koje je održano večeras u ovom prelepom gradu pred brojnim eminentnim zvanicama iz regiona. 

Priznanje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u okviru regiona.

Mostarska povelja je novoustanovljeno priznanje koje zajednički dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region, u čast onih uglednika, javnih radnika i drugih delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, jedan je od dobitnika ovog prestižnog priznanja i tom prilikom je istakao značaj međuregionalne saradnje i povezivanja svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu, u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništvo, a posebno u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona.

Ovo značajno priznanje simboliše uspeh i prema rečima organizatora, ono je most koji ne poznaje i ne priznaje granice, ono je radost u stvaranju i sreća ovaploćene vizije.

Ovogodišnji dobitnici iz Republike Srbije su, pored sekretara Ivaniševića, i  generalni direktor kompanije ,,Trajal” iz Kruševca, Miloš Nenezić, i pesnik Pero Zubac.