Иванишевић у Мостару: Међурегионално умрежавање са стратешким партнерима у области привреде и туризма; добитник мостарске повеље Lumina Mostariensia

Мостар, 26. август 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, присуствовао је и узео учешће у регионалној конференцији у Мостару, посвећену привреди у региону, као и мултимодалним европским коридорима.

,,Идеја јесте да на овакав начин, активним учешћем и умрежавањем са нашим стратешким партнерима у региону, оснажимо привреду и предузетништво у нашој земљи и АП Војводини, али и да се међурегионално повежемо како са јавним, тако и са приватним сектором у региону”, рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да је од изузетне важности међурегионална сарадња и на пољу креирања јединственог туристичког производа, који би регион као туристичку целину понудио на најефикаснији начин европском и светском туристичком тржишту.

Иванишевић је данас учествовао на међународном панелу посвећеном мултимодалним коридорима и њиховом утицају на привреду туризам у региону и Европској унији, као и на панелу посвећеном социјалним изазовима у европским макрорегијама.

Ово је прва заједничка конференција форума јадранско-јонских привредних комора и Дунавског бизнис форума.

Оно што је обележило ову значајну регионалну конференцију и сусрете јесте свакако ддоела престижне награде под називом Мостарска повеља, које је одржано вечерас у овом прелепом граду пред бројним еминентним званицама из региона.

Признање се додељује као подстрек за јачање и развој просперитета у оквиру региона.

Мостарска повеља је новоустановљено признање које заједнички додељују Јадранско-јонски и Подунавски регион, у част оних угледника, јавних радника и других делатника и институција који доприносе унапређењу сарадње у свим областима привредног и друштвеног стваралаштва.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, један је од добитника овог престижног признања и том приликом је истакао значај међурегионалне сарадње и повезивања свих кључних актера, институција и појединаца у региону, у циљу јачања свих грана привреде, предузетништво, а посебно у погледу креирања јединственог туристичког производа региона.

Ово значајно признање симболише успех и према речима организатора, оно је мост који не познаје и не признаје границе, оно је радост у стварању и срећа оваплоћене визије.

Овогодишњи добитници из Републике Србије су, поред секретара Иванишевића, и  генерални директор компаније ,,Трајал” из Крушевца, Милош Ненезић, и песник Перо Зубац.