Zamenik Pavle Počuč u poseti privrednicima u Silbašu i Pivnicama

 

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, posetio je juče socijalne preduzetnike u seoskim sredinama Silbašu i Pivnicama, Opština Bačka Palanka. Ovom prilikom je istakao značaj programa namenjenog socijalnom preduzetništvu u unapređenju ove privredne grane u Pokrajini.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je u okviru svojih programskih aktivnosti, poseban akcenat je stavio na razvoj i unapređenje socijalnog preduzetništva u AP Vojvodini, a koji podrazumeva uspostavljanje neposrednog partnerskog odnosa i pomociju subjekata koji doprinose radnoj reintegraciji teze uposljivih i ranjivih socijalnih kategorija“, istakao je zamenik Počuč.

Socijalna zadruga, Pivnice

Primeri dobre prakse i efikasnog socijalnog poslovanja su upravo Zanatska radnja ,,Ručno tkanje” iz Silbaša i mladi zadrugari iz Pivnica koji su pokrenuli proizvodnju organske hrane.

Pavle Počuč je ovom priliko naglasio da će Sekretarijat u i narednom periodu nastaviti sa kontinuiranim programskim aktivnostima unapređenja oblasti preduzetništva, prevashodno kroz edukacije, promocije i podršku postojećim i novim socijalnim preduzetnicima širom AP Vojvodine.

Ručno tkanje, Silbaš