Uspešna realizacija sajamskih aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na ovogodišnjim jesenjim sajmovima turizma i konjarstva

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, na čelu sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom, Ivanom Đokovićem, i njegovim stručnim timom, i ove je godine organizator i učesnik brojnih konferencija, stručnih skupova i panel diskusija, u okviru jesenjih sajmova turizma i konjarstva na Novosadskom sajmu. Inovativan pristup i afirmativne programske aktivnosti deo su novih strateških pravaca i koncepta Sekretarijata, što predstavlja zamajac posebno u oblasti turizma.

U okviru 7. Međunarodnog sajma konjartsva i sersana, na kom odgajivači, ergele, klubovi i udruženja iz zemlje i okruženja promovišu plemenitost vrhunskih grla i konjička takmičenja, u žiži interesovanja su i stručni paneli u Kongresnom centru Master.

Stručni tim Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u saradnji sa Novosadskim sajmom, je inicijator i organizator okruglog stola, tačnije panel diskusije pod nazivom ,,Konjarstvo u službi turizma”. U prisustvu stručne javnosti, profesionalci prevashodno iz zanatskih oblasti u konjarstvu, poput odgajivača, saračlija, kovača i fijakerista, održali su niz predavanja i diskutovali na brojne teme, prednosti, mane i evidentne probleme koji se javljaju u njihovom poslu, kao i o načinima za njihovo prevazilaženje, uz podršku relevantnih institucija, organizacija i činilaca.

U toku današnjeg sajamskog dana, Sekretarijat je učesnik 7. Regionalnog savetovanja pod nazivom ,,Uzgoj, reprodukcija i zdravstvena zaštita konja”, koje se sastoji iz dva panela posvećenih kako stanju u konjičkim sportovima u Srbiji, tako i kompleknom delatnošću odgajivača konja.

Podsetimo se, Sekretarijat je i na ovogodišnjem 49. Međunarodnom sajmu turizma, učestvovao u organizaciji brojnih stručnih okupljanja. Potpredsednik Ivan Đoković je učestvovao na Međunarodnom skupu vinskih vitezova iz dvadesetak vinskih redova iz zemlje i regiona u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine uz podršku Turističke organizacije Grsda Novog Sada, Sajma i Sekretarijata, a potom i na Godišnjem skupu turističkih vodiča Srbije, u organizaciji Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije.

Đoković je ukazao na strateške pravce Sekretarijata i na Konferenciji pod nazivom ,,Turizam kao faktor regionalne saradnje na Balkanu“, u organizaciji Balkanske asocijacije hotelijera i restoratera BAHA.

Na Sajmu turizma, potpredsednik Đoković je učestvovao i na dodeli priznanja istaknutim učesnicima, uzimajući u obzir činjenicu da je Sekretarijat veliki oslonac u organizaciji ovog Sajma.