Uspešan nastup vojvođanske privrede na Međunarodnom sajmu zanatstva i preduzetništva MOS 2016 u Celju

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ove godine 11 put nastupa na 49. Međunarodnom sajmu zanatstva i preduzetništva ,,MOS 2016“ u Celju, koji se održava od 13. do 18. septembra 2016. godine. Na zajedničkom štandu predstavljaju se Turistička organizacija Vojvodine i 25 privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine, koji se bave proizvodnom delatnošću i izvozom.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković, otvorio je tradicionalnu svečanost u okviru izložbenog prostora Sekretarijata – Dan Vojvodine – u prisustvu predstavnika Ministarstva privrednog razvoja i tehnologija Republike Slovenije, rukovodstva Celjskog sajma, predstavnika regionalnih privrednih komora Srbije i izlagača iz sveta privrede, preduzetništva i turizma.

Đoković je izrazio nadu da će slovenačka iskustva naći svoje mesto i biti iskorišćena u privredi, pogotovo u domenu razvoja turizma, kako ugostiteljskog, tako i ruralnog. ,,Potrebno je iskoristiti privredne potencijale i tokove saradnje, i skrenuti sa one razmene koja je u funkciji velikih industrijskih giganata, na mala, mikro i srednja preduzeća. Verujem da ćemo u ovom domenu naći zajednički dijalog, u saradnji sa resornim ministarstvom i Privrednom komorom Slovenije, uz aktivnije uključivanje i angažovanost svih činilaca u narednom periodu, i kroz takav dijalog iznaći konkretne podsticajne mere“. Đoković je izrazio nadu da postoji volja banaka i velikih trgovinskih lanaca da se kroz njihove sisteme ojačaju proizvodni ciklusi i time pruži pomoć preduzetnicima.

Današnja svečanost je obeležena i značajnim činom potpisivanja ugovora u vrednosti od 876.000 evra, između kompanije ,,ArborSpalet“ iz Bačke Palanke koja se bavi proizvodnjom drvene ambalaže i kompanije za trgovinu na veliko i posredovanje ,,Arbon“ iz Celja.

Potpredsednik Đoković je u toku dana razgovarao o unapređenju i produbljivanju privredne saradnje sa direktorom Celjskog sajma, Robertom Otorepecom, i ministrom privrednog razvoja i tehnologija, Zdravkom Počivalšekom, a uzeo je učešće i na tradicionalnom poslovnom susretu predstavnika regionalnih privrednih komora iz regiona.

Međunarodni sajam zanatstva i preduzetništva u Celju ove godine okuplja privrednike, investitore i posetioce iz čak 35 zemalja sveta, čija se iskustva i primeri dobre prakse prenose i primenjuju kroz brojne poslovne susrete, prezentacije i tribine, namenjene gostima i izlagačima.

potpredsednik Ivan Đoković (desno), ministar Zdravko Počivalšek i
pomoćnik pokrajinskog sekretara Sergej Tamaš

predstavljanje Projekta ,,Bogatstvo različitosti”

učešće na skupu regionalnih privrednih komora u hali Celjanka