Отворен погон италијанске компаније ,, Tehnostruture“ у зрењанинској индустријској зони

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, Павле Почуч, учествовао је на свечаном отварању производног погона италијанске компаније ,,Tehnostruture, у оквиру индустријске зоне Југоисток-Ечка у Зрењанину. Ова компанија је део групације ,,Edil stil“, лидера у сектору челичних конструкција на међународном тржишту. Отварању је присуствовао и помоћник покрајинског секретара за област привреде, Бранислав Бандић.

Вредност инвестиције је 3,5 милиона евра. Већи део производње у Зрењанину намењен је иностраном тржишту. Оснивач и директор, Ђузепе Верна, је истакао да је одабрано око 20 радника, са циљем да се запосли укупно 70 радника, а у самој компанији ће се производити елементи челичних конструкција за изградњу мостова, аеродрома, стадиона, тржних центара и индустријских објеката.

Компанија ,,Tehnostruture је трећа велика италијанска компанија која ће пословати у Зрењанину.

Заменик Павле Почуч је у име Покрајинске владе и ресорног Секретаријата за привреду и туризам, честитао на изузетном пословном успеху и проширењу производног погона који ће упослити нових 50 радника. ,,До сада је 110 инвеститора из Италије у АП Војводини упослило преко 10.000 радника, што представља заједнички успех. Покрајинска администрација ће и у наредном периоду бити партнер и пружати помоћ у новим пословним подухватима”, рекао је Почуч.

Отварању су присуствовали и министар привреде у Влади Србије, Горан Кнежевић, градоначелник Града Зрењанина, Чедомир Јањић,амбасадор Италије у Републици Србији, Ђузепе Манцо, председник италијанске регије Абруко и градоначелник града Франкавила, Ал Маре Антонио Лућани.

На данашњој свечаности потписан је и Споразум о стратешкој сарадњи градова Зрењанина и Франкавила.