Svečano uručenje priznanja ,,Kapetan Miša Anastasijević” stvaraocima i istaknutim dobrotvorima i preduzetnicima sa teritorije AP Vojvodine

Novi Sad, 28. maj 2021. – u svečanoj sali Galerije Matice srpske, održana je svečana dodela nagrada, tačnije nacionalnog priznanja, ,,Kapetan Miša Anastasijević”, namenjena stvaraocima, te istaknutim ličnostima sa područja AP Vojvodine.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” je godišnja nagrada koja se dodeljuje za najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucije, a u Novom Sadu se dodeljuje u okviru manifestacije pod nazivom „Put ka vrhu“ čiji je cilj da podstiče i afirmiše preduzetništvo u Republici Srbiji. Već 21 godinu za redom, ovu aktivnost realizuje agencija ,,Media Invent”, zajedno sa Novosadskim i Beogradskim univerzitetom, u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije i Privrednom komorom Srbije, kao i u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je i sam dobitnik oveog priznanja u prethodnim godinama, bio je počasni gost današnje svečanosti i u okviru druge rukoveti programa uručio priznanja nagrađenima u ovoj godini.

,,Siguran sam da Vi, dobitnici ove nagrade, nemate nijedan razlog da se zapitate da li ste dostojni. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima na pomoći i svima koji blagovremeno pomažete onima kojima je pomoć potrebna. Molim Vas delite savete. Teška su vremena. Privreda je uspela da preživi ovo teško vreme, ali nam je svakako potrebno još više i saveta i mudrosti”, rekao je Ivanišević.

Stručni žiri ističe da svi moramo postati svesni da boljitak dolazi samo ukoliko postoji stabilno društvo, zajednice, te da je potrebno vratiti se ispravnim moralnim načelima, jer čoveka na plemenita dela pokreće uverenje da njegova dela jesu od koristi za društvo kao celinu, jer opšte dobro jeste u centru pažnje.

Prisutnima su se obratili i učestvovali u dodeli nagrada i direktor agencije ,,Media Invent” iz Novog Sada, Vlado Markanović, i predsednik stručnog žirija, prof. dr Radovan Pejanović, dok se prof. dr Snežana Tomašević Todorović, upravnik Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV, obratila prisutnima u ime nagrađenih.

Ovogodišnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su prof. dr Zoran Gojković, potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Edita Stokić, direktor Kliničkog centra Vojvodine, dr Vesna Turkulov, direktor Infektivne klinike KCV, prof. dr Snežana Tomašević Todorović, upravnik Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV, Olivera Simović, direktor PKS-RPK Južnobačkog upravnog okruga, Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija i drugi iz sveta privbrede i preduzetništva.