Отварање манифестације спортски дани Економског факултета у Суботици

Суботица, 29. мај 2021. – На теренима Спортског центра „Јанко Пејановић” на Палићу, јуче су отворени традиционални спортски дани Економског факултета у Суботици на којима ће се око 250 бивших и садашњих студената тог факултета такмичити у одбојци, кошарци, баскету, рукомету и фудбалу. Организатори манифестације су Студентски парламент Економског факултета у Суботици и Организација студената Економског факултета.

Присутнима на отварању ове тродневне манифестације обратили су се покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, и градоначелник Суботице, Стеван Бакић.

Покрајински секретар Иванишевић је рекао да има једну жељу, а то је да студенти након завршетка Економског факултета остану у Суботици јер је то, како је навео, будућност и привреде и туризма.

„Уживајте и у Суботици, обиђите цео град, немојте само да будете на Палићу. Суботица је туристички бисер који има ствари које нико у Србији нема, а то су Суботичка синагога, Градска кућа, на крају крајева и Економски факултет има седиште у Суботици, а не у Новом Саду, то морам да вас подсетим. У сваком случају, Суботица јесте важан центар“, нагласио је покрајински секретар Иванишевић, пожелевши студентима много среће, мало повреда и много љубави.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста навео је да је један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину подршка омладинској политици, подршка младим и талентованим људима који имају велики потенцијал да буду још амбициознији и да својим енергијама, новим идејама помогну нашем друштву да напредује из дана у дан.

„Поред учења, сваком младом човеку потребно је и бављење спортом. Спорт као саставни део живота чини да се боље осећамо, да смо задовољнији и да кроз спорт јачамо самопоуздање, самодисциплину, одговорност и толеранцију. Догађаји попут спортских дана треба да буду круна спортског академског живота, али и могућност за дружење, размену искустава, уживање и фер такмичење“, истакао је секретар Баста.

Градоначелник Бакић је рекао да је Економски факултет током протеклих 60година постао један од симбола овог града, да је сваки Суботичанин поносан на традицију и углед ове високошколске установе и да је део те традиције постао и спортски дан који повезује студенте на најбољи начин, јача тимски и такмичарски дух и подстиче здраве стилове живота и заједништво.

„Студентско искуство чине библиотеке, читаонице и амфитеатри али и културни, спортски и забавни садржаји које Суботица пружа на најквалитетнији начин. Данас смо окупљени око спорта, на теренима који су до пре три године били потпунозапуштени и неупотребљиви, док  данас представљају капацитете у складу са свим спортским стандардима“, истакао је Бакић. То су резултати политике коју Град Суботица води од 2016. године, нагласио је Бакић и додао да се најбољом сарадњом између републичке, покрајинске и градске власти унапређује све оно што чини квалитетан студентски живот.

„Тако се реализују и велики капитални пројекти, попут најсавременијег студентског одмаралишта чији завршетак очекујемо следеће године, али које ће већ сада бити домаћин студентима суботичког Економског факултета са одељења у Новом Саду и Бујановцу. Студентски стандард и студентски спорт имаће увек пуну подршку Града Суботице. Желим вам успешан спортски дан, свим екипама такмичарску срећу и пре свега лепо и незаборавно дружење на нашем лепом Палићу“, рекао је градоначелник  Бакић.