Секретар Иванишевић посетио фестивал ,,Summer3p”: савремен приступ промоцији Палића као туристичке дестинације

Суботица/Палић, 25. јул 2021. – Палић је свакако постао једна од водећих туристичких дестинација не само у Војводини, већ и у читавој земљи и годишње бележи велик број и све већи пораст броја ноћења како домаћих, тако и страних туриста.

Прегршт значајних манифестација се одржава на Палићу, те је тако и овогодишњи фестивал под називом ,,Summer 3p”, окупио велик број, посебно младих, туриста, љубитеља електронске музике. Ова, сада већ традиционална, манифестација одржана је овог викенда на Мушком штранду.

Сам завршетак програма, последњег дана је предвиђен за посете и активности везане за породице, те је симболично назван ,,Породични дан” и бесплатан је за све посетиоце.

Радионице, књижевни скупови, уз богат културно-уметнички програм, употпунили су читаву атмосферу и тематски заокружили манифестацију.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, боравио је данас на Палићу и на Мушком штранду обишао учеснике, излагаче и са организаторима разговарао о манифестационом туризму и о могућностима за подизање ове и сличних манифестација на виши ниво.

,,Овакве манифестације јесу важне за развој туризма. Наш Секретаријат подржава манифестације и драго ми је што епидемиолошка слика може да их подржи. Свакако ћемо помоћи одржавање и других манифестација на Палићу, јер је то веома важно за туризам, а попуњеност смештаја на Палићу говори и о потреби за проширењем тих капацитета”, рекао је Иванишевић, подсетивши да је Секретаријат усмерио преко 100 милиона динара ове године у област туризма, јачање супраструктуре и унапређење капацитета кроз набавку машина и опреме.

Иванишевић је истакао да је потребно подржати манифестације и подстицати домаћи туризам у Војводини и Србији, како би људи путовали и упознали своју земљу и како би туристи потрошили динар више у својој земљи док манифестација траје.