Sekretar Ivanišević posetio festival ,,Summer3p”: savremen pristup promociji Palića kao turističke destinacije

Subotica/Palić, 25. jul 2021. – Palić je svakako postao jedna od vodećih turističkih destinacija ne samo u Vojvodini, već i u čitavoj zemlji i godišnje beleži velik broj i sve veći porast broja noćenja kako domaćih, tako i stranih turista.

Pregršt značajnih manifestacija se održava na Paliću, te je tako i ovogodišnji festival pod nazivom ,,Summer 3p”, okupio velik broj, posebno mladih, turista, ljubitelja elektronske muzike. Ova, sada već tradicionalna, manifestacija održana je ovog vikenda na Muškom štrandu.

Sam završetak programa, poslednjeg dana je predviđen za posete i aktivnosti vezane za porodice, te je simbolično nazvan ,,Porodični dan” i besplatan je za sve posetioce.

Radionice, književni skupovi, uz bogat kulturno-umetnički program, upotpunili su čitavu atmosferu i tematski zaokružili manifestaciju.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, boravio je danas na Paliću i na Muškom štrandu obišao učesnike, izlagače i sa organizatorima razgovarao o manifestacionom turizmu i o mogućnostima za podizanje ove i sličnih manifestacija na viši nivo.

,,Ovakve manifestacije jesu važne za razvoj turizma. Naš Sekretarijat podržava manifestacije i drago mi je što epidemiološka slika može da ih podrži. Svakako ćemo pomoći održavanje i drugih manifestacija na Paliću, jer je to veoma važno za turizam, a popunjenost smeštaja na Paliću govori i o potrebi za proširenjem tih kapaciteta”, rekao je Ivanišević, podsetivši da je Sekretarijat usmerio preko 100 miliona dinara ove godine u oblast turizma, jačanje suprastrukture i unapređenje kapaciteta kroz nabavku mašina i opreme.

Ivanišević je istakao da je potrebno podržati manifestacije i podsticati domaći turizam u Vojvodini i Srbiji, kako bi ljudi putovali i upoznali svoju zemlju i kako bi turisti potrošili dinar više u svojoj zemlji dok manifestacija traje.