Отворен четврти по реду ,,Новосадски октоберфест“ на Новосадском сајму

Нови Сад, 18. октобар 2019. – Симболичним отварањем првог пивског бурета, вечерас је свечано отворен четврти по реду ,,Новосадски Октоберфест“ на Новосадском сајму. Ова дводневна манифестација од великог значаја за туристичку привреду Србије и АП Војводине, током претходне три године окупила је преко 15 хиљада посетилаца, мноштво излагача, представника најпознатијих пивара и стотине занатских пивара, као и произвођаче хране.

Организатори су и ове године посетиоцима омогућили да поред пивских гиганата и 21 мале пиваре, прате наступе познатих музичара из земље и региона, разна такмичења, као и такмичење неафирмисаних бендова.

Подршку овој манифестацији пружају Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Нови Сад, Амбасада Немачке у Републици Србији и Немачко-српска привредна комора.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, нагласио је да је ,,Новосадски октоберфест” за свега неколико година постао својеврсни туристички производ и део културног миљеа, не само Новог Сада, већ и Србије, а овој тврдњи иде у прилог и чињеница да је ова светска манифестација у Новом Саду уврштена у десет најбољих ,,Октоберфест“ манифестација које се одржавају у читавом свету.

,,Организатори Color Media Communications и Новосадски сајам четврти пут за редом су показали да је Нови Сад заузео значајно место на туристичкој мапи Европе. Статистика показује да су присутни посетиоци и из Азије, а порасла је и продаја улазница за ову манифестацију. Нови Сад, који с правом носи и заслужује титулу европске престонице културе, јесте град који спаја исток и запад, север и југ, капитализам и социјализам, Азију и Европу“, додао је Ђоковић.

Посетиоци ове године могу да уживају и у гурманским специјалитетима, посебно од дивљачи, баварском духу и богатом музичком програму.