Ivanišević: Gastronomski turizam značajno doprinosi razvoju turizma u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević izjavio je danas prilikom otvaranja prve gastronomske manifestacije „Zlatni kotlić Bečeja”, da gastronomski turizam značajno doprinosi razvoju turizma u lokalnim samoupravama, kao i na teritoriji cele Vojvodine.

Ovaj događaj su podržali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao i Turistička organizacija i Kancelarija za mlade ove opštine.

„Bečej je primer aktivne lokalne samouprave i današnja manifestacija pokazuje kako se gradi nova turistička destinacija”, rekao je Ivanišević i dodao da će manifestacija “Zlatni kotlić Bečeja” postati tradicionalan događaj.

On je rekao da će resorni sekretarijat podržati i moto-trke u Bečeju, čime će ova opština biti upisana na turističkoj mapi AP Vojvodine.

Nova manifestacija u Bečeju ima cilj da unapredi turističku ponudu opštine i doprinese razvoju turizma na lokalnom nivou.

Na skupu je govorio i predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević, koji je naveo da je „Zlatni kotlić Bečeja” dobra prilika za predstavljanje gastronomije ovog kraja jer je to jedan od glavnih činilaca razvoja turizma.

U takmičarskom delu današnje manifestacije u pripremi riblje čorbe učestvovalo je preko 30 ekipa, a Ivanišević i Radojević su najbolje plasiranim ekipama uručili nagrade i plakete.