Počela 9. Međunarodna stručna konferencija „Dani korporativne bezbednosti 2023“ u Vrdniku

„Podrška Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kongresnoj industriji i kongresnom turizmu u AP Vojvodini je značajna, a u prilog tome govori i aktuelni konkurs koji je Sekretarijat raspisao prvi put – za podršku u organizaciji kongresa“, istakao je resorni sekretar Nenad Ivanišević na otvaranju 9. Međunarodne stručne konferencije „Dani korporativne bezbednosti 2023“ u Vrdniku.

Ivanišević je uputio predlog organizatorima da se ovo okupljanje tradicionalno održava na teritoriji AP Vojvodine, a učesnike pozvao da obiđu našu pokrajinu i posete jednu od najpopularnijih turističkih destinacija – Sremske Karlovce.

Dvodnevnu konferenciju, koja se takođe odvija uz podršku Pokrajine, organizuje Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti u saradnji sa Asocijacijom menadžera korporativne bezbednosti Jugoistočne Evrope (SEECSA).

Cilj stručne konferencije koja je u Hotelu „Movenpick Fruške Terme“ okupila prestavnike struke ­– domaće i međunarodne menadžere korporativne bezbednosti, jeste razmena iskustava i ukazivanje na potrebu i značaj uspostavljanja sistema korporativne bezbednosti u poslovnim procesima i procesima upravljanja u javnom i privatnom sektoru.

Učesnici su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, asocijacija menadžera bezbednosti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije, kao i Turističke organizacije Vojvodine, privrednih komora Srbije, Vojvodine i Grada Beograda, predstavnici kompanija čija je delatnost u domenu obezbeđenja i bezbednosti iz Srbije i regiona.