Заменик мр Павле Почуч на Сајму запошљавања и стручних пракси у Новом Саду

Нови Сад, 24. мај 2018. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, посетио је овогодишњи Сајам запошљавања и стручних пракси, на којем је око двадесет компанија и организација, студентима Универзитета у Новом Саду, представило своје понуде и потраживања. Сајам се одржава у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду.

Сајам је отворила заменица покрајинског секретара за високо образовање и научно-истраживачку делатност, др Душица Ракић, која је навела да су овакве манифестације изузетан начин повезивања студената и младих уопште који су у потрази за послом, праксом или разменом искустава.

По речима заменика Павла Почуча, Сајам запошљавања прилика да сви релевантни чиниоци, структуре и субјекти од значаја за ново запошљавање дају свој пун допринос.
„Поред Републике, АП Војводине, локалних самоуправа, и високообразовне установе, међу којима је и Висока пословна школа, на овај начин директно дају допринос да се број запослених повећа и истовремено смањи број незапослених. Да смо на добром путу показују последње анализе које указују на то да се у Покрајини смањује број незапослених, да све већи број младих људи долази до посла. Свакако имамо обавезу да и даље својим активостима томе допринесмо, јер имамо и податак да је близу 30 процената младих, оних до 30 година, на евиденцији Завода за запошљавање“, истакао је заменик Почуч.

Он је додао да је потребно детаљно анализирати који профили недостају у одређеним областима, те који су то кадрови чији се капацитети морају проширивати.