Zamenik mr Pavle Počuč na Sajmu zapošljavanja i stručnih praksi u Novom Sadu

Novi Sad, 24. maj 2018. – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, posetio je ovogodišnji Sajam zapošljavanja i stručnih praksi, na kojem je oko dvadeset kompanija i organizacija, studentima Univerziteta u Novom Sadu, predstavilo svoje ponude i potraživanja. Sajam se održava u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Sajam je otvorila zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, dr Dušica Rakić, koja je navela da su ovakve manifestacije izuzetan način povezivanja studenata i mladih uopšte koji su u potrazi za poslom, praksom ili razmenom iskustava.

Po rečima zamenika Pavla Počuča, Sajam zapošljavanja prilika da svi relevantni činioci, strukture i subjekti od značaja za novo zapošljavanje daju svoj pun doprinos.
„Pored Republike, AP Vojvodine, lokalnih samouprava, i visokoobrazovne ustanove, među kojima je i Visoka poslovna škola, na ovaj način direktno daju doprinos da se broj zaposlenih poveća i istovremeno smanji broj nezaposlenih. Da smo na dobrom putu pokazuju poslednje analize koje ukazuju na to da se u Pokrajini smanjuje broj nezaposlenih, da sve veći broj mladih ljudi dolazi do posla. Svakako imamo obavezu da i dalje svojim aktivostima tome doprinesmo, jer imamo i podatak da je blizu 30 procenata mladih, onih do 30 godina, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje“, istakao je zamenik Počuč.

On je dodao da je potrebno detaljno analizirati koji profili nedostaju u određenim oblastima, te koji su to kadrovi čiji se kapaciteti moraju proširivati.