Pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade otvoren prvi ,,UNIQA Wellness & spa fest“

Novi Sad, 10. oktobar 2015. – U okviru Međunarodnog sajma turizma, danas je na Novosadskom sajmu otvoren prvi ,,UNIQA Wellness & spa fest“, na kom je proglašen i prvi srpski wellness ambasador. Generalni pokrovitelj festivala je Pokrajinska vlada, organizatori časopis Turistički svet, Wellness akademija Peđe Filipovića i Novosadski sajam, a sponzor UNIQA osiguranje. Zvanična ,,zemlja partner” ovog festivala je Indija.


U ime pokrovitelja ove manifestacije prisutnima se obratio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, koji je naglasio da Vojvodina značajan turistički potencijal vidi u zdravstvenom turizmu, jer imamo kvalitetne banje, lekovite vode i izuzetne lekare.


„Preventiva je nužnost, i upravo je svrha ovakvih događaja da prenosu tu poruku“, istakao je Vasin i dodao da je Pokrajinska vlada organizovala i Dan zdravlja, te da posetioci Sajma turizma mogu besplatno da obave osnovne lekarske preglede u cilju zaštite svog zdravlja.

Direktorka festivala Ljiljana Rebronja, istakla je da se organizovanjem ove manifestacije ostvaruje njen san o širenju wellness & spa kulture u našoj zemlji.

„Ovo je prvi festival u Srbiji ovakve vrste i nadam se da će postati jedan od festivalskih brendova u našoj zemlji. Poruka „UNIQA Wellness & spa festa” je: ,,Budimo borci za preventivu i zdravlje, i naučimo kako da se borimo sa izazovima u vremenu u kom živimo, tako što ćemo koristiti blagodeti banja i wellness centara, jer wellness & spa nisu samo privilegija bogatih, već potreba svih ljudi” – poručila je Ljiljana Rebronja.


Zemlja partner ovog novog festivala je Indija, te je ambasadorka ove zemlje, Nj.E. Narinder Chauhan, pozdravila sve posetioce festivala, podsetivši da je Indija kolevka tradicionalne medicine, joge, ajurvede, homeopatije i drugo. Ona je izrazila zadovoljstvo što su ljudi u Srbiji prepoznali važnost ovih drevnih veština, i što je širom Srbije ove godine proslavljen 21. jun – Međunarodni dan joge.

Ekskluzivni sponzor wellness festivala je UNIQA osiguranje, koje je među prvima prepoznalo značaj brige o zdravlju.

,,Ponosni smo što smo deo prvog ,,UNIQA Wellness & spa festa”, čija je misija zdrav život, ravnoteža uma i tela, i vođenje računa o zdravlju”, kazala je direktorka marketinga UNIQA osiguranja Sonja Marić.

Dobrodošlicu gostima “UNIQA Wellness & spa festa” u ime Novosadskog sajma poželeo je korporativni direktor Nebojša Drakulić, koji je ovom prilikom idejnom tvorcu festa Ljiljani Rebronji uručio pehar Novosadskog sajma.


U znak zahvalnosti za podršku u organizaciji prvog wellness festa u Srbiji, Ljiljana Rebronja je uručila Zlatne povelje wellness & spa Miroslavu Vasinu, Nj.E. Narinder Chauhan i UNIQA osiguranju.


Po prvi put u našoj zemlji, proglašen je i wellness ambasador Srbije. Ambasadorska lenta uručena je Peđi Filipoviću, osnivaču wellness koncepta u Srbiji i suorganizatoru festa, koji je udarcem u gong označio “UNIQA Wellness & spa fest“ otvorenim, nakon čega je usledio nastup Revijalnog sastava Joga saveza Srbije ,,Art Joga Similiris”.


U toku dana, sve do 18.00 časova, posetioci wellness festivala imaće priliku da uživaju u raznovrsnim masažama, kozmetičkim tretmanima, degustacijama, prezentacijama i radionicama, kao i vežbama joge, tai chi-a, fitnesa…