Nakon plavog voza i Sremskih Karlovaca i Novi Sad: Đoković otvorio panel posvećen luksuznom dvojezičnom izdanju ,,Hello! Travel: Vojvodina“ u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

 

Мuzej savremene umetnosti Vojvodine

Novi Sad, 28. mart 2018. – Večeras je u prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine održana promocija luksuznog izdanja magazina ,,Hello! Travel: Vojvodina“, u organizaciji ,,Color Media Communicatons“ iz Novog Sada. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, simbolično je otvorio i zatvorio panel diskusiju posvećenu ovom izdanju.

Ivan Đoković (levo), Robert Čoban i Radovan Jokić

Potpredsednik Đoković je u intervjuu naveo da je ovo luksuzno izdanje magazina prvo dvojezično novinsko izdanje na 244 strane koje obuhvata sve kulturne, istorijske, tradicionalne, gastronomske i druge vrednosti Vojvodine, a koje su u fokusu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u smislu razvijanja turizma u Pokrajini.
,,Prvi put je neko, pored turističkih publikacija, sistematizovao sve što predstavlja naše skriveno blago, a što bi trebalo da iznesemo na turistička tržišta. Prateći Hello projekte, Montenegro, Budva, Beograd, Zlatibor, i veoma uspešnu ediciju posvećenu Novom Sadu, zajedničkim snagama smo upriličili šarmantnu promociju sa diplomatskim korom u plavom vozu koji je išao od Beograda do Sremskih Karlovaca, čime smo postigli pun efekat. Boravci i broj noćenja turista su u konstantnom rastu, što pokazuje da je Vojvodina vitalna turistička destinacija“, rekao je Đoković, osvrnuvši se i na strateška dokumenta koja su sačinjena.

,,Program razvoja turizma AP Vojvodine je sačinjen, čime Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat pokazuju da žele da na sistematičan način pristupe turizmu kao privrednoj oblasti, te ovu granu postave kao treći stub razvoja Vojvodine“, istakao je potpredsednik.

Prisutnima su se obratili i direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Radovan Jokić, direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević, upravnica Galerije Matice srpske i predsednica UO Fondacije NS 2021 Tijana Palkovljević, glavni urednik magazina Žikica Milošević, kao i predstavnici restorana i hotela. Moderator panela je bio predsednik ,,Color Media Communicatons“ Robert Čoban.

Robert Čoban je sa ponosom istakao značaj ove luksuzne publikacije, koja je najopsežnija od dosadašnjih pet, te kao šesta sadrži sve što bi privuklo domaćeg ili stranog turistu ka Vojvodini i njenim mikrolokacijama, pritom se ne bazirajući isključivo na ključne, najpopularnije i najposećenije lokalitete i centre. Zamkovi, tvrđave, podneblja, osobenost ljudi i druge skrivene lepote Vojvodine, predstavljeni su u ovom izdanju nakon što je autorski tim zagrebao površinu onog očiglednog i vidljivog. 

Ovo izdanje je sačinjeno u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, kao i sa pokrajinskom i lokalnim turističkim organizacijama.