Секретар Иванишевић отворио манифестацију „Дани Војводине“ у оквиру фестивала традиционалне хране и пића „Good Food and Wine“ на београдској Сава променади

Београд, 19. јун 2021. – На Сава променади у Београду, са почетком у 15 часова, пред многобројним учесницима и посетиоцима, уприличено отварање манифестације „Дани Војводине“ у Београду, која се одржава у оквиру трећег фестивала „Good Food and Wine“ званичног назива ,,Сиђи до реке“ у организацији Центра ,,Спектар”.

Порука овогодишње манифестације је уједно и позив да се наздрави животу, а окупља преко осамдесет излагача из читаве Србије и региона, компанија, занатлија, пољопривредних газдинстава и туристичких организација.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је подржао ову манифестацију у организацији Туристичке организације Војводине са партнерима из Београда, која наступа заједно са више десетина излагача у оквиру простора који носи назив ,,Војводина корнер“. У овом простору је изложена и туристичка понуда локалних туристичких организација са територије АП Војводине, произвођача вина, хране и пића, као и смештајних капацитета и угоститељских објеката.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, отворио је манифестацију ,,Дани Војводине”.

,,Позивам вас да потрошите новац у Војводини, јер има на шта да се потроши, а пре свега вас позивам да потрошите дивно време, са дивним људима, уз одличну храну и перфектна вина, уз осећај који ћете понети са собом. Тај осећај ће вас натерати да се увек вратите у Војводину. Војводина јесте регија у коју смо сви дошли и у коју се сви радо враћамо”, рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да је присутно неколико десетина штандова из Војводине, колико и претходних викенда на претходно одржаним манифестацијама, те да понуда управо осликава Војводину, а то су храна, вино, добри људи, одличан осећај и жеља за повратком.

На отварању манифестације учествовала је директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, као и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникацијa и Града Београда.

Директор ТОВ- а др Павловић је рекла да Војводина има много да понуди, те да је у оквиру ,,Војвођанског корнера” преко десет излагача из Војводине. Она је упутила и три поруке окупљенима и потенцијалним туристима да када дођу у Војводину потроше плату у Банату, схвате да од Срема бољег нема и да је ,,Бачка и тачка”.

По завршетку церемоније отварања, уприличена је додела плакета најбољим производима и компанијама по избору новинара.

Овогодишња манифестација обилује садржајима, па је тако организована и наградна томбола за посетиоце и учеснике фестивала традицоналне хране и вина, изложба слика под називом „Боје и вино“ академског сликара Драгана Стојкова, те изложба хлеба „Хлеб наш насушни“.