У Чортановцима проглашена најбоља вина Фрушке горе на четвртој по реду манифестацији FRUŠKA GORA WINE SHOW

Чортановци, 11. септембар 2021. – На четвртој по реду манифестацији FRUŠKA GORA WINE SHOW, одржаној у Вили Станковић у Чортановцима, коју је ове године свечано отворио покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, проглашена су најбоља вина Фрушке горе.

Данашња манифестација је окупила представнике републичких, покрајинских и локалних институција и организација, дистрибутере вина, сомелијере, угоститеље, винске новинаре, којима се представило 40 винарија фрушкогорског виногорја.

Догађај је подржан од стране Покрајинске владе, Привредне коморе Војводине, ДДОР Нови Сад, и ОТП банка, а организатор је Удружење винара и виноградара Срем – Фрушка гора.

,,Данашњи резултати, признања и медаље са ознаком ТОП 50 помоћи ће целој Фрушкој гори да позиционира своја вина на тржишту тамо где она одавно припадају – међу врхунским винима премијум квалитета. Фрушкогорски винари су показали да цео регион прави вина изузетног квалитета, настављајући да померају границе српског винарства”, рекао је секретар Иванишевић, додавши да ће се на овај начин подстаћи гастрономски туризам подручја Војводине, који би требало да заузме свакако важан положај у оквиру целокупне туристичке понуде покрајине.

Намера организатора овог такмичења, које ће се одржавати сваке године, јесте да се потрошачима на домаћем и међународном тржишту помогне при куповини фрушкогорских вина чија ознака ТОП 50 свакако означава квалитет и регионални идентитет.