Ђоковић: Бања ,,Русанда“ добар пример унапређења квалитета понуде и услуге

 Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Специјалну болницу за рехабилитацију ,,Русанда“ у Меленцима, и том приликом разговарао са директорком проф. др Надом Наумовић. Приликом обиласка Бање, Ђоковић је упознат са плановима за изградњу и унапређење велнес објеката и услуга, као и са постојећим здравственим програмом и програмом за превентивну рехабилитацију.

Секретар Ђоковић је са челницима Бање разговарао о могућностима сарадње и пружања институционалне и других видова помоћи бањама на територији АП Војводине, уз осврт на њихов значајан удео у туризму с обзиром на велнес капацитете којима располажу. Секретар је рекао да је у току општа анализа бања на територији Покрајине а да је бања у Меленцима због естетике самог места и због пелиода, лековитог блата изузетне вискозности и квалитета која се на традиционалан начин екстрахује из језера високог салинитета, једна од репрезентативнијих у нашој земљи. „Желимо да препознамо све потенцијале, све потребе бања и да покушамо не само да учинимо боравак људима који се овде лече комфорнијим, него и да покушамо да бање доведемо до нивоа да оне буду економски самоодрживе и уведу и комерцијалне програме“, рекао је Ђоковић изразивши спремност да Покрајински секретаријат за привреду и туризам заједнички са републичким министарствима ради на проналажењу средстава и у земљи и у Европској унији, како би се потенцијал бања остварио и како би оне постале пример успеха у области здравства и здравственог туризма.

По речима др Наумовић, визија развоја Бање „Русанда“ је постизање престижног нивоа пословања и изградња бренда ове бање које ће њено име учинити препознатљивим, како у региону, тако и у шире, посебно у светлу чињенице да се она налази на заштићеном подручју и да, као резерват природе друге категорије, повећава удео коришћења ,,зелене” енергије.

Третмани у овом лечилишту су индивидуално прилагођени и спроводе се по савременим принципима медицинске науке, применом физикалних процедура, радне терапије, психолошке и логопедске рехабилитације. Поред тога, корисницима се нуде и услуге велнеса, које обухватају релаксацију, примену лековитог пелоида, различите врсте масажа, примену савремених апарата у козметичке сврхе, различите вежбе и прилагођену исхрану.

Веома је значајан и податак да је Бања ,,Русанда“ у систему ваучера Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.