Почела 9. Међународна стручна конференција „Дани корпоративне безбедности 2023“ у Врднику

„Подршка Покрајинског секретаријата за привреду и туризам конгресној индустрији и конгресном туризму у АП Војводини је значајна, а у прилог томе говори и актуелни конкурс који је Секретаријат расписао први пут – за подршку у организацији конгреса“, истакао је ресорни секретар Ненад Иванишевић на отварању 9. Међународне стручне конференције „Дани корпоративне безбедности 2023“ у Врднику.

Иванишевић је упутио предлог организаторима да се ово окупљање традиционално одржава на територији АП Војводине, а учеснике позвао да обиђу нашу покрајину и посете једну од најпопуларнијих туристичких дестинација – Сремске Карловце.

Дводневну конференцију, која се такође одвија уз подршку Покрајине, организује Српска асоцијација менаџера корпоративне безбедности у сарадњи са Асоцијацијом менаџера корпоративне безбедности Југоисточне Европе (SEECSA).

Циљ стручне конференције која је у Хотелу „Movenpick Fruške Terme“ окупила преставнике струке ­– домаће и међународне менаџере корпоративне безбедности, јесте размена искустава и указивање на потребу и значај успостављања система корпоративне безбедности у пословним процесима и процесима управљања у јавном и приватном сектору.

Учесници су представници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, асоцијација менаџера безбедности из Хрватске, Словеније, Црне Горе, Северне Македоније, као и Туристичке организације Војводине, привредних комора Србије, Војводине и Града Београда, представници компанија чија је делатност у домену обезбеђења и безбедности из Србије и региона.