Успешан наступ Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на Сајму туризма у Будимпешти

Покрајински секретаријат за привреду и туризам у складу са планираним активностима, у оквиру Програма „Промоција извоза путем сајамских наступа“, организовао je обједињен наступ туристичке привреде АП Војводине на 40. Међународном сајму туризма ,,UTAZAS-TRAVEL 2017“ у Будимпешти, Мађарска.

Поред Туристичке организације Војводине, на заједничком штанду се представио 21 суизлагач, тачније туристичке организације једанаест локалних самоуправа са територије АП Војводине, као и седам представника туристичке привреде, aгенције, салаши, угоститељски објекти и три винарије. У оквиру заједничког изложбеног простора, представници туристичке привреде одржали су бројне презентације са потенцијалним пословним партнерима и успостављaли контактe са заинтересованима.

У суботу је традиционално одржан Дан Војводине сајму у Будимпешти, када је одржана и конференција за медије на којој су учествовали и представили туристички производ и туристичке потенцијалe АП Војводине. На конференцији су се обратили Њ.Е. Раде Дробац, амбасадор Републике Србије у Будимпешти, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, и директорица ТОВ-а, др Наташа Павловић.

Том приликом су гости из Кикинде својеврсним дефилеом представили манифестацију „Дани лудаје“, са фолклорно-музичким наступом.

У просторијама Амбасаде Р. Србије у Будимпешти, одржана је и презентацијa туристичких потенцијала Србије и АП Војводине, на иницијативу Трговинске и индустријске коморе Будимпеште ,чији је циљ унапређење туристичке сарадње две земље.