Uspešan nastup Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na Sajmu turizma u Budimpešti

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u skladu sa planiranim aktivnostima, u okviru Programa „Promocija izvoza putem sajamskih nastupa“, organizovao je objedinjen nastup turističke privrede AP Vojvodine na 40. Međunarodnom sajmu turizma ,,UTAZAS-TRAVEL 2017“ u Budimpešti, Mađarska.

Pored Turističke organizacije Vojvodine, na zajedničkom štandu se predstavio 21 suizlagač, tačnije turističke organizacije jedanaest lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, kao i sedam predstavnika turističke privrede, agencije, salaši, ugostiteljski objekti i tri vinarije. U okviru zajedničkog izložbenog prostora, predstavnici turističke privrede održali su brojne prezentacije sa potencijalnim poslovnim partnerima i uspostavljali kontakte sa zainteresovanima.

U subotu je tradicionalno održan Dan Vojvodine sajmu u Budimpešti, kada je održana i konferencija za medije na kojoj su učestvovali i predstavili turistički proizvod i turističke potencijale AP Vojvodine. Na konferenciji su se obratili Nj.E. Rade Drobac, ambasador Republike Srbije u Budimpešti, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, i direktorica TOV-a, dr Nataša Pavlović.

Tom prilikom su gosti iz Kikinde svojevrsnim defileom predstavili manifestaciju „Dani ludaje“, sa folklorno-muzičkim nastupom.

U prostorijama Ambasade R. Srbije u Budimpešti, održana je i prezentacija turističkih potencijala Srbije i AP Vojvodine, na inicijativu Trgovinske i industrijske komore Budimpešte ,čiji je cilj unapređenje turističke saradnje dve zemlje.