Ivan Đoković otvorio jubilarne X Susrete organizatora manifestacija na Zlatiboru

Čigota, 4. mart 2017. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, otvorio je jubilarni H stručni skup pod nazivom ,,Susreti organizatora manifestacija 2016/2017″, koji se održavaju 3. i 4. marta 2017. godine u prostorijama Specijalne bolnice ,,Čigota” na Zlatiboru. Organizator Susreta je udruženje ,,Turizam i manifestacije Srbije” (TIM Srbije), suorganizator je Visoka turistička škola iz Beograda, dok je pokrovitelj Turistička organizacija Zlatibor.

Stručni skup okuplja predstavnike Vlade Srbije zadužene za oblast turizma, predstavnike Turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Grada Beograda i drugih lokalnih turističkih organizacija iz zemlje i regiona, potom organizatore manifestacija, turističke agencije i prevoznike, hotelijere, ugostitelje, proizvođače suvenira, kao i predstavnike SANU, univerziteta i turističke privrede iz zemlje i inostranstva.

Cilj Skupa jeste prevashodno razmena iskustava, kao i definisanje pravaca razvoja za unapređenje manifestacionog turizma i pozicioniranje uloge turističkih manifestacija u okviru Strategije razvoja turizma u Srbiji.

Među mnogobrojnim temama govorilo se i na temu koncepta klasifikacije i kategorizacije manifestacija u Srbiji, predstavljanje manifestacija na društvenim mrežama, kao i pitanje družtvene odgovornosti u organizaciji manifestacija. U toku Susreta, dodeljena je i nagrada ,,Turistička slagalica 2016″ i to pet kategorija. Nagradu za najuspešniju lokalnu samoupravu u domenu turizma dobila je Opština Bela Crkva, dok je Vršac osvojio nagradu za najbolji promotivni film o manifestaciji.

Potpredsednik Ivan Đoković, koji je i član Nacionalnog saveta za razvoj turizma Srbije, ovom prilikom je učestvovao u nizu poslovnih susreta i razgovarao sa predstavnicima Turističke organizacije Zlatibora, kao i sa lokalnim turističkim organizacijama iz čitavog regiona.