Сусрет са председником савеза Срба Словеније Владимиром Кокановићем: Међурегионална сарадња у циљу промоције регионалног туризма

Нови Сад, 14. јул 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са председником Савеза Срба Словеније, Владимиром Кокановићем, са којим је разговарао о предстојећим манифестацијама у Војводини и појединим жупанијама Словеније, те о унапређењу сарадње са циљем интензивирања промоције туризма Војводине као специфичног туристичког бренда у региону.

Секретар Иванишевић је овом приликом истакао да Секретаријат за привреду и Туристичка организација Војводине, као кровна организација у Војводини за област туризма, враћају традиционално дешавање на туристичку сцену – манифестацију ,,Дани Војводине“ – која би требало да се одржи у неколико градова и општина у региону, тачније у Требињу, Бања Луци, Новом Пазару и у Умагу. С тим у вези, постоји иницијатива да се ова манифестација добро познатог назива одржи и на територији Словеније, а у складу са епидемиолошким мерама.

Поред интензивирања сарадње на пољу туристичких делатности, учесници су разматрали и могућности у вези са разменом привредника и унапређењем привредне сарадње међу регијама.

Секретар је овом приликом најавио и Сајам предузетништва који би требало да буде одржан у октобру месецу текуће године на Новосадском сајму, а који представља погодно тле за сусрете провредника, умрежавање и размену контаката, искустава, те успостављање добре пословне сарадње.

У оквиру данашње посете, покрајински секретар др Иванишевић се састао са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Душком Ћутилом, који је био учесник на састанку са делегацијом из Словеније.