Susret pokrajinskih sekretara Dragane Milošević i Nenada Ivaniševića sa direktorom Turističke zajednice Grada Umaga: prioritet je jačanje međuregionalne saradnje

Novi Sad, 12. jul 2021 – Jačanje međuregionalne saradnje, razmena iskustava i primera dobre prakse, te organizovanje manifestacija i skupova na relaciji Vojvodina – Istra, a kroz prizmu očuvanja tradicije, kulturno-istorijskih znamenitosti, negovanjem dobrih odnosa dvaju naroda, samo su neke od tema današnjeg susreta pokrajinskih sekretara Dragane Milošević i Nenada Ivaniševića sa  direktorom Turističke zajednice grada Umaga, Milovanom Popovićem.

Cilj susreta, koji je upriličen neposredno po završetku jedne od najvećih muzičkih manifestacija na ovim prostorima, ,,Egzit“ festival, čiji je i grad Umag jedna od destinacija u regionu na kojoj se odvija, jeste unapređenje saradnje turističkih organizacija, te njihovo povezivanje i koordinacija sa relevantnim institucijama.

„Tradicionalno dobri odnosi i saradnja između Vojvodine i Istre traju godinama unazad“ izjavila je sekretar Dragana Milošević i dodala da će se tokom današnjeg radnog sastanka zajedno sa direktorom Turističke organizacije grada Umaga Milovanom Popovićem precizirati konkretni budući događaji.

Po njenim rečima pažnja će biti usmerena na razvoj kulture, turizma, razmenu umetnika i kulturnih događaja. Kako ona navodi, svedoci smo da „Egzit“ festival doprinosi razvoju turizma dve decenije unazad i da je kao takav prisutan i u gradu Umagu.

,,U narednom periodu očekujemo, da ta kontinuirana saradnja, razmena umetnika i svi prateći događaji budu češća, kako u Istri, tako i u Vojvodini i oni su primer dobre prakse, zajedničke sinergije i tradicionalno dobrih odnosa. Zajednički zadatak i cilj svih nas, jeste da omasovimo i produbimo pomenute događaje“ naglasila  je na kraju sekretar Milošević.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, je istakao da je intenziviranje međuregionalne saradnje, posebno sa stanovišta turizma, kao važne privredne grane, od velikog značaja kako za Vojvodinu, tako i za Istru.
,,Potrebno je da sarađujemo sa najboljima i da učimo od najboljih, jer ukoliko pratite najbolje možete biti još bolji.

Sekretarijat za privredu i Turistička organizacija Vojvodine su spremni da sarađuju i uče od najboljih, i da radimo projekte sa najboljima kako bi to rezultiralo benefitima za sve građane regiona, razvijanjem turističke infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević, najavivši manifestaciju ,,Dani Vojvodine“ u Istri, kao i intenziviranje kulturne saradnje dvaju regiona.

,,Ako pogledamo svetske destinacije, čitav region predstavlja jednju od manjih destinacija, stoga postoji spremnost da se kreira jedinstvena turistička ponuda sa Istrom“, dodao je Ivanišević.

Učesnici susreta su se usaglasili da je neophodno intenzivnije raditi na međunegionalnoj saradnji, te jačanju postojeće mreže i uspostavljanju novih kontakata i partnerstava među turstičkim organizacijama, turističkim poslenicima i jedinicama lokalne samouprave.

Na taj način bi se efikasnije unapredili turistički kapaciteti, ljudski resursi u turističkim delatnostima, uz neizostavno povezivanje regiona i njihovih gradova i opština.