Susret sa predsednikom saveza Srba Slovenije Vladimirom Kokanovićem: Međuregionalna saradnja u cilju promocije regionalnog turizma

Novi Sad, 14. jul 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se danas sa predsednikom Saveza Srba Slovenije, Vladimirom Kokanovićem, sa kojim je razgovarao o predstojećim manifestacijama u Vojvodini i pojedinim županijama Slovenije, te o unapređenju saradnje sa ciljem intenziviranja promocije turizma Vojvodine kao specifičnog turističkog brenda u regionu.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom istakao da Sekretarijat za privredu i Turistička organizacija Vojvodine, kao krovna organizacija u Vojvodini za oblast turizma, vraćaju tradicionalno dešavanje na turističku scenu – manifestaciju ,,Dani Vojvodine“ – koja bi trebalo da se održi u nekoliko gradova i opština u regionu, tačnije u Trebinju, Banja Luci, Novom Pazaru i u Umagu. S tim u vezi, postoji inicijativa da se ova manifestacija dobro poznatog naziva održi i na teritoriji Slovenije, a u skladu sa epidemiološkim merama.

Pored intenziviranja saradnje na polju turističkih delatnosti, učesnici su razmatrali i mogućnosti u vezi sa razmenom privrednika i unapređenjem privredne saradnje među regijama.

Sekretar je ovom prilikom najavio i Sajam preduzetništva koji bi trebalo da bude održan u oktobru mesecu tekuće godine na Novosadskom sajmu, a koji predstavlja pogodno tle za susrete provrednika, umrežavanje i razmenu kontakata, iskustava, te uspostavljanje dobre poslovne saradnje.

U okviru današnje posete, pokrajinski sekretar dr Ivanišević se sastao sa direktorom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Duškom Ćutilom, koji je bio učesnik na sastanku sa delegacijom iz Slovenije.