Секретар Иванишевић са руководством Шида разговарао о унапређењу туризма

 

Шид, 15. јануар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас у радној посети општини Шид, где се састао са председником Општине Зораном Семеновићем.

На састанку се разговарало о текућим темама и актуелној ситуацији и околностима у привреди, затим о проблемима у туризму и раду туристичких посленика, о тржишту рада и економским миграцијама. Било је речи и о драгоценим туристичким, традиционалним, инфраструктурним и културолошким ресурсима и потенцијалима којима располаже ова општина, а у које ће бити уложена знатна средства у наредном периоду.

Покрајински секретар Иванишевић истакао је да је идеја сусрета са представницима локалних самоуправа интензивирање сарадње у циљу креирања стратегије на основу које ће се на најбољи могући начин представити сви потенцијали општине Шид, у оквиру капацитета покрајинских ресорних институција и организација.

,,Идеја нам је да општина Шид, као и друге општине и градови на територији АП Војводине, уз помоћ Туристичке организације Војводине, стекне адекватну маркетиншку стратегију, те да се помогне и локалним туристичким организацијама да, пре свега на домаћем тржишту, што боље представе и прикажу оно чиме располажу. Посебан акценат је на Београду – највећем тржишту које гравитира ка Војводини. Договорили смо се о заједничком пројекту који ће обухватити, пре свега, организације локалних самоуправа треће и четврте категорије, како бисмо им доделом одређених средстава помогли у области маркетинга, односно у видљивости, доступности и унапређењу капацитета”, рекао је Иванишевић.

Он је додао да ће Секретаријат путем конкурса за запошљавање помоћи локалну самоуправу у оним сегментима које је општинска управа препознала, а којима је подстицај неопходан.

,,Поред тога, самом објављивању конкурса Секретаријата, на којима ће се додељивати знатно већа средства, с обзиром на то да је буџет увећан за више од 60 одсто, претходиће низ инфо-дана на локалном нивоу, у сарадњи са Привредном комором Војводине, при чему ће Општина Шид свакако бити једна од станица у оквиру којих ће се јавност ближе упознати са појединостима сваког јавног конкурса”, нагласио је секретар.


Председник Општине Зоран Семеновић рекао је да је од велике помоћи презентација подстицајних мера Секретаријата, као и чињеница да постоји иницијатива да се на ефикаснији начин заштите и унапреде туристички, производни и људски капацитети општине.

,,Сигуран сам да ће овај састанак који смо данас одржали и отворили доста заједничких тема, донети бољитак у понудама шидске општине, уз оно што већ радимо са Туристичком организацијом и привредницима који се баве туризмом”, навео је Семеновић, додајући да ће текућа година бити обележена као година почетка презентације шидске општине, не само на покрајинском, већ и на републичком, али и на светском нивоу.