Sekretar Ivanišević sa rukovodstvom Šida razgovarao o unapređenju turizma

 

Šid, 15. januar 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti opštini Šid, gde se sastao sa predsednikom Opštine Zoranom Semenovićem.

Na sastanku se razgovaralo o tekućim temama i aktuelnoj situaciji i okolnostima u privredi, zatim o problemima u turizmu i radu turističkih poslenika, o tržištu rada i ekonomskim migracijama. Bilo je reči i o dragocenim turističkim, tradicionalnim, infrastrukturnim i kulturološkim resursima i potencijalima kojima raspolaže ova opština, a u koje će biti uložena znatna sredstva u narednom periodu.

Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da je ideja susreta sa predstavnicima lokalnih samouprava intenziviranje saradnje u cilju kreiranja strategije na osnovu koje će se na najbolji mogući način predstaviti svi potencijali opštine Šid, u okviru kapaciteta pokrajinskih resornih institucija i organizacija.

,,Ideja nam je da opština Šid, kao i druge opštine i gradovi na teritoriji AP Vojvodine, uz pomoć Turističke organizacije Vojvodine, stekne adekvatnu marketinšku strategiju, te da se pomogne i lokalnim turističkim organizacijama da, pre svega na domaćem tržištu, što bolje predstave i prikažu ono čime raspolažu. Poseban akcenat je na Beogradu – najvećem tržištu koje gravitira ka Vojvodini. Dogovorili smo se o zajedničkom projektu koji će obuhvatiti, pre svega, organizacije lokalnih samouprava treće i četvrte kategorije, kako bismo im dodelom određenih sredstava pomogli u oblasti marketinga, odnosno u vidljivosti, dostupnosti i unapređenju kapaciteta”, rekao je Ivanišević.

On je dodao da će Sekretarijat putem konkursa za zapošljavanje pomoći lokalnu samoupravu u onim segmentima koje je opštinska uprava prepoznala, a kojima je podsticaj neophodan.

,,Pored toga, samom objavljivanju konkursa Sekretarijata, na kojima će se dodeljivati znatno veća sredstva, s obzirom na to da je budžet uvećan za više od 60 odsto, prethodiće niz info-dana na lokalnom nivou, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, pri čemu će Opština Šid svakako biti jedna od stanica u okviru kojih će se javnost bliže upoznati sa pojedinostima svakog javnog konkursa”, naglasio je sekretar.

Predsednik Opštine Zoran Semenović rekao je da je od velike pomoći prezentacija podsticajnih mera Sekretarijata, kao i činjenica da postoji inicijativa da se na efikasniji način zaštite i unaprede turistički, proizvodni i ljudski kapaciteti opštine.

,,Siguran sam da će ovaj sastanak koji smo danas održali i otvorili dosta zajedničkih tema, doneti boljitak u ponudama šidske opštine, uz ono što već radimo sa Turističkom organizacijom i privrednicima koji se bave turizmom”, naveo je Semenović, dodajući da će tekuća godina biti obeležena kao godina početka prezentacije šidske opštine, ne samo na pokrajinskom, već i na republičkom, ali i na svetskom nivou.