Радна посета општини Рума: пријем код председнице општине и посета излетишту Борковац

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и помоћник покрајинског секретара, Милан Јарић, боравили су данас у посети Општини Рума, где су се састали са председницом општине, Александром Ћирић и сарадницима.

Посети се придружио и председник општине Ириг, Тихомир Стојаковић.

По завршетку разговора, учесници су обишли један од највећих природних туристичко – рекреативних ресурса – излетиште Борковац, како би се боље сагледала актуелна ситуација на терену.

Иванишевић је упознат са спроведеним пројектима, као и у планираним инфраструктурним пројектима у које општина Рума намерава да уложи значајна средства за одржање и унапређење туризма у овом делу Срема.

Излетиште и само језеро Борковац имају изузетан потенцијал, а према речима председнице општине, циљ је да Борковац постане једна од најатрактивнијих туристичких дестинација у Србији, те да ће се уређење читавог излетишта радити по фазама, заједно са Општином Ириг, с обзиром да већи део земљишта око језера припада Иригу.

Према речима секретара Иванишевића, Секретаријат ће пружити подршку у изради Плана детаљне регулације како би се дефинисали будући изглед језера и приобаља, а циљ је и што боља и доступнија презентација туристичких потенцијала Руме, у оквиру сајамских манифестација где је организатор Секретаријат, као и других видова подршке манифестационом туризму.

Излетиште Борковац због површине на којој се простире и бујне вегетације, носи популаран назив ,,плућа регије“ стога је вредан туристички ресурс Срема и Војводине.