Иванишевић: Покрајински секретаријат за привреду и туризам ће подржати организацију Туристичког самита Војводине као значајног догађаја намењеног туристичким делатностима

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Удружење ,,Центар за едукативни развој“ из Новог Сада, склопили су данас Протокол о сарадњи у циљу реализације заједничких активности на подизању свести о конгресном и конференцијском туризму и важности оснаживања и повезивања академске заједнице са сектором привреде и туризма, а кроз организацију Туристичког самита Војводине. Самит се реализује као вид подршке и подстицаја за унапређење и умрежавање приватног и јавног сектора на територији АП Војводине.

Протокол су потписали покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и председник Организационог одбора, Немања Димић.

Тим поводом је покрајински секретар истакао да је организација и сама реализација овако великог пројекта, а кроз самит који ће окупити велик број представника јавног и приватног сектора, академске заједнице и институција доносиоца одлука, као и гастрономских стручњака, од изузетног значаја за унапређење туристичке привреде и адекватног представљања туристичких и конгресних капациитета како Града Новог Сада, тако и читаве Војводине.

,,Потписивањем овог Протокола формализујемо међусобну сарадњу која представља подршку унапређењу туристичке понуде у АП Војводини, кроз едукацију и повезивање, уз сарадњу како запослених у сектору туризма АП Војводине, тако и осталих учесника и конзумената, уз јачање међусекторских, институционалних и академских односа“, рекао је Иванишевић.

Припреме око организовања и коначне реализације овог значајног Самита туризма подразумевају презентације планираних и реализованих пројеката од стране представника локалних туристичких организација за дугорочни развојни план туристичких дестинација Војводине, уз фокус на развој одговорног туризма и остваривање интердестинацијске и међусекторске сарадње у формирању и промоцији туристичке понуде АП Војводине.

Самит се одржава 9. и 10. јуна 2022. године у организацији Удружења грађана ,,Центар за едукативни развој Нови Сад“ и агенције ,,Balkan Infinity Travel“ д.о.о. који се баве промоцијом и унапређем туризма на територији АП Војводине, са примарним циљем усавршавања запослених у туристичкој индустрији АП Војводине, а самим тим и Републике Србије.

Потписници Протокола ће уз ефикасну размену информација и међусобну комуникацију, настојати да што боље реализују конкретне заједничке активности приликом организације овог Самита, који ће, према речима организатора, окупити како домаћи јавни и приватни сектор, галерије, музеје, и све заинтересоване стране које би се уклопиле у сам концепт Самита, тако и регионалне актере и туристичке посленике.

Теме Туристичког самита Војводине у 2022. години су дијалог институција – туризам у Војводини данас, потом међусекторска партнерства – кључ успеха у туризму и напослетку како креирати успешан бренд у туризму са акцентом на Војводину као бренд за себе.

Све информације у вези Туристичког Самита Војводине можете прочитати на њиховој интернет презентацији – https://turistickisamitvojvodine.com/