Radna poseta opštini Ruma: prijem kod predsednice opštine i poseta izletištu Borkovac

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, boravili su danas u poseti Opštini Ruma, gde su se sastali sa predsednicom opštine, Aleksandrom Ćirić i saradnicima.

Poseti se pridružio i predsednik opštine Irig, Tihomir Stojaković.

Po završetku razgovora, učesnici su obišli jedan od najvećih prirodnih turističko – rekreativnih resursa – izletište Borkovac, kako bi se bolje sagledala aktuelna situacija na terenu.

Ivanišević je upoznat sa sprovedenim projektima, kao i u planiranim infrastrukturnim projektima u koje opština Ruma namerava da uloži značajna sredstva za održanje i unapređenje turizma u ovom delu Srema.

Izletište i samo jezero Borkovac imaju izuzetan potencijal, a prema rečima predsednice opštine, cilj je da Borkovac postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji, te da će se uređenje čitavog izletišta raditi po fazama, zajedno sa Opštinom Irig, s obzirom da veći deo zemljišta oko jezera pripada Irigu.

Prema rečima sekretara Ivaniševića, Sekretarijat će pružiti podršku u izradi Plana detaljne regulacije kako bi se definisali budući izgled jezera i priobalja, a cilj je i što bolja i dostupnija prezentacija turističkih potencijala Rume, u okviru sajamskih manifestacija gde je organizator Sekretarijat, kao i drugih vidova podrške manifestacionom turizmu.

Izletište Borkovac zbog površine na kojoj se prostire i bujne vegetacije, nosi popularan naziv ,,pluća regije“ stoga je vredan turistički resurs Srema i Vojvodine.