Потпредседник Ђоковић: Сремски Карловци препознати као стратешки туристички локалитет у Војводини

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се у општини Сремски Карловци са председником Општине, Ненадом Милинковићем и његовим сарадницима, са којима је разговарао о стратешким правцима и могућностима пружања подршке овој општини, превасходно у области туризма, а потом и осталих привредних грана.

,,Од стране Републике и Покрајине препознат је туристички потенцијал Сремских Карловаца који је недовољно искоришћен, а који би требало унапредити на одржив начин, тачније, изнаћи моделе за инвестирање у културно-историјска обележја и туризам. Стратегија развоја туризма Републике Србије која је усвојена протекле седмице на Влади, препознала је Сремске Карловце као једно од приоритетних подручја“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је неопходно унапредити и учинити видљивом постојећу туристичку понуду једног од стратешких туристичких локалитета у АП Војводини, те да су приоритети за наредну годину пројектовање бициклистичке стазе до Новог Сада, довршавање пројекта наутичког пристана на Дунаву, пројектовање и изградња коридора до Стражилова и попуњавање туристичке инфраструктуре на Стражилову. С обзиром на то да постоји одлична инфраструктурна веза са Новим Садом, требало би је употпунити бициклистичким и пешачким коридорима, што ће омогућити долазак нових конзумената туристичких услуга у Карловце.

,,Препознали смо и потребу да је постојећи закон неопходно моделирати и изменити у појединим одредбама које је изменио зуб времена, како би се прилагодиле за примену. У наредном периоду би требало оформити радну групу која би анализирала одредбе и нашла начин како да се ускладе са уставном законодавном иницијативом, како би се Закон прилагодио садашњем тренутку, али и стратегији подстицаја развоја Општине.“, рекао је Ђоковић.

Приликом посете, потпредседник Ђоковић је обишао Епархију сремску и просторије винарије ,,Дулка“ у Сремским Карловцима.