Potpredsednik Đoković: Sremski Karlovci prepoznati kao strateški turistički lokalitet u Vojvodini

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, sastao se u opštini Sremski Karlovci sa predsednikom Opštine, Nenadom Milinkovićem i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarao o strateškim pravcima i mogućnostima pružanja podrške ovoj opštini, prevashodno u oblasti turizma, a potom i ostalih privrednih grana.

,,Od strane Republike i Pokrajine prepoznat je turistički potencijal Sremskih Karlovaca koji je nedovoljno iskorišćen, a koji bi trebalo unaprediti na održiv način, tačnije, iznaći modele za investiranje u kulturno-istorijska obeležja i turizam. Strategija razvoja turizma Republike Srbije koja je usvojena protekle sedmice na Vladi, prepoznala je Sremske Karlovce kao jedno od prioritetnih područja“, rekao je Đoković.

On je dodao da je neophodno unaprediti i učiniti vidljivom postojeću turističku ponudu jednog od strateških turističkih lokaliteta u AP Vojvodini, te da su prioriteti za narednu godinu projektovanje biciklističke staze do Novog Sada, dovršavanje projekta nautičkog pristana na Dunavu, projektovanje i izgradnja koridora do Stražilova i popunjavanje turističke infrastrukture na Stražilovu. S obzirom na to da postoji odlična infrastrukturna veza sa Novim Sadom, trebalo bi je upotpuniti biciklističkim i pešačkim koridorima, što će omogućiti dolazak novih konzumenata turističkih usluga u Karlovce.

,,Prepoznali smo i potrebu da je postojeći zakon neophodno modelirati i izmeniti u pojedinim odredbama koje je izmenio zub vremena, kako bi se prilagodile za primenu. U narednom periodu bi trebalo oformiti radnu grupu koja bi analizirala odredbe i našla način kako da se usklade sa ustavnom zakonodavnom inicijativom, kako bi se Zakon prilagodio sadašnjem trenutku, ali i strategiji podsticaja razvoja Opštine.“, rekao je Đoković.

Prilikom posete, potpredsednik Đoković je obišao Eparhiju sremsku i prostorije vinarije ,,Dulka“ u Sremskim Karlovcima.