Иван Ђоковић отворио јубиларне Х Сусрете организатора манифестација на Златибору

Чигота, 4. март 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, отворио је јубиларни Х стручни скуп под називом ,,Сусрети организатора манифестација 2016/2017″, који се одржавају 3. и 4. марта 2017. године у просторијама Специјалне болнице ,,Чигота” на Златибору. Организатор Сусрета је удружење ,,Туризам и манифестације Србије” (ТИМ Србије), суорганизатор је Висока туристичка школа из Београда, док је покровитељ Туристичка организација Златибор.

Стручни скуп окупља представнике Владе Србије задужене за област туризма, представнике Туристичке организације Србије, Војводине, Града Београда и других локалних туристичких организација из земље и региона, потом организаторе манифестација, туристичке агенције и превознике, хотелијере, угоститеље, произвођаче сувенира, као и представнике САНУ, универзитета и туристичке привреде из земље и иностранства.

Циљ Скупа јесте превасходно размена искустава, као и дефинисање праваца развоја за унапређење манифестационог туризма и позиционирање улоге туристичких манифестација у оквиру Стратегије развоја туризма у Србији.

Међу многобројним темама говорило се и на тему концепта класификације и категоризације манифестација у Србији, представљање манифестација на друштвеним мрежама, као и питање дружтвене одговорности у организацији манифестација. У току Сусрета, додељена је и награда ,,Туристичка слагалица 2016″ и то пет категорија. Награду за најуспешнију локалну самоуправу у домену туризма добила је Општина Бела Црква, док је Вршац освојио награду за најбољи промотивни филм о манифестацији.

Потпредседник Иван Ђоковић, који је и члан Националног савета за развој туризма Србије, овом приликом је учествовао у низу пословних сусрета и разговарао са представницима Туристичке организације Златибора, као и са локалним туристичким организацијама из читавог региона.