Иван Ђоковић: Земљани бајк парк у Буковцу идеално место за љубитеље авантуристичког и екстремног бициклизма

 

Буковац/Нови Сад, 31. март 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Буковац где се налази један од првих земљаних ,,дирт“ бициклистичких паркова у Србији, који је намењен љубитељима авантуристичког и екстремног бициклизма. Идејни творци овог земљаног ,,раја“ за бициклисте, своја искуства из региона, као и из појединих регија Северноамеричког континента, преточили су у пројекат који не престаје да се унапређује и развија. Учесник обиласка био је и помоћник покрајинског секретара за област туризма, мр Сергеј Тамаш.

По речима управљача Буковачког бајк парка, Буковац годишње посети преко 2.000 заљубљеника у вожњу бициклима и ,,маунтинбордовима“ по земљаним стазама, скоковима и преко земљаних препрека. Поред наведених, овај бициклистички парк организовано посећују и љубитељи алтернативних спортова.

Сам полигон је одличног дизајна и садржи ,,памптрек“ стазу, затим мање препреке за почетнике, ,,тејбл топ лајн“ средње величине за оне вештије, препреке за извођење и увежбавање трикова и напослетку такмичарску стазу на којој препреке у току вожње постају све комплексније.

Бициклизам као спортско – туристичка дисциплина, у многоме може утицати на свет јавности о самом значају бицикла, како у рекреативне сврхе, тако и у погледу заштите животне средине, при чему циклотуриста има ангажованији преглед и доживљај окружења у ком се налази и кроз који пролази, при чему и сам постаје део богатих војвођанских предела. 

Након Буковца, потпредседник Ђоковић је посетио место Скореновац у Општини Ковин, познато по организованом рураном туризму, чији капацитети годишње забележе у просеку 5.000 ноћења домаћих и страних туриста. Туристичко предузеће „Дани“ из Скореновца, као и Удружење домаћина у еко-руралном туризму ,,Скореновац“, сарађује са  туроператорима из Мађарске и региона.

Са својом туристичком понудом употпуњеном туристичким производима, Скореновац се традиционално представља на међународном сајму туризма у Будимпешти, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, ширећи мрежу партнера, пласирајући богатство своје понуде која подразумева и храну и рукотворине.