Иванишевић: Значајнија подршка манифестационом туризму и међународним фестивалима први корак ка поновном успостављању глобалних брендова из Србије

,,EXIT“ фестивал, као троструки добитник награде за најбољи европски фестивал, до сада је посетило близу четири милиона гостију, из преко 100 земаља света, и један је од водећих глобалних брендова који су потеклих из Србије. У претходне две деценије, овај фестивал је умногоме утицао на промоцију Србије, а посебно Града Новог Сада, као туристичке дестинације, са посебним местом на мапи светски познатих и признатих фестивала.

Покрајински секретар Иванишевић је овом приликом поздравио поновно одржавање фестивала у Новом Саду, на препознатљивој локацији популарне ,,Ђаве“, који ће се ове године, на јубиларну двадесетогодишњицу, одржати у складу са одлукама и мерама Кризног штаба који је дао сагласност на сам концепт и мере предострожности предузете од стране организатора, а које се примењују како на домаће, тако и на стране госте.

,,Веома је важна чињеница да се фестивал EXIT наставља одржавати у Србији и то у Новом Саду на препознатљивој Петроварадинској тврђави, једном од најзначајнијих културолошких, историјских  и туристичких знаменитости и ресурса Града Новог Сада. Покрајинска влада је препознала значај фестивала и већ годинама пружа подршку, као једном од најзначајнијих фестивала који брендира нашу земљу и ставља Нови Сад на мапу светски познатих фестивала, што резултира генерисање великог броја домаћих и страних тржишта који због њега долазе у Нови Сад, па самим тим и у Војводину. Покрајински секретаријат за привреду и туризам тајође подржава ову манифестацију као један од најзначајнијих туристичких догађаја у земљи“, нагласио је Иванишевић.

Он је напоменуо да мере услед пандемије јесу имале ефекта, те да је могућност одржавања бројних манифестација и фестивала, како регионалног, тако и међународног типа, управо њихов позитиван исход. Поред тога, сам утицај организатора и извођача који су се одазвали позиву на учешће, јесте вишеструк, с обзиром да има за циљ како промовисање повратка у ,,нормалне токове“ и унапређење манифестационог туризма, тако и на подизање свести о важности вакцинације, те борбу за ментално здравље младих, озбиљно нарушено током протеклих петнаест месеци.

,,EXIT“ фестивал ће бити организован у складу са Safe Events Србија Протоколом, по коме је могуће безбедно организовати манифестације у Републици Србији. Главни сегмент Протокола подразумева ограничење уласка на оне који су вакцинисани, имају антитела услед прележаног вируса Ковид-19, или су негативни на ковид тесту. Протокол је заснован на најновијим научним истраживањима широм Европе, која су доказала да је ризик од ширења заразе готово занемарљив.

Организатори истичу да ће уз примену одредаба овог Протокола, ,,EXIT“ фестивал бити једно од најбезбеднијих места окупљања.