Потпредседник Иван Ђоковић у посети Новом Бечеју: значајна улагања ове општине у инфраструктурне пројекте

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Општину Нови Бечеј, где је разговарао са председником Општине, Сашом Максимовићем, о будућој сарадњи у области приведе, са посебним освртом на искоришћеност туристичких потенцијала и изградњу нових индустријских зона. Након разговора, потпредседник Покрајинске владе, присуствовао је презентацији туристичког кампа у Новом Бечеју и Војводина спа центра у Новом Милошеву.

,,Задовољство је посетити Нови Бечеј, а посебно јер се указала прилика да се сагледају веома амбициозни пројекти које је започело претходно, а у добром маниру наставило садашње руководство Новог Бечеја. Ови пројекти поред изразите амбициозности и комплексности, показују и реалну компоненту, с обзиром да су структуирани са поузданим иностраним партнерима“, истакао је потпредседник Ђоковић.

У погледу могућности финансијске помоћи и подршке овим пројектима од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Ђоковић је навео да сходно средствима којима се располаже у односу на вредност инвестиције, биће уложен значајан труд, како Покрајинске владе, тако и Секретаријата, како би се помогли пословни подухвати који, превасходно, подразумевају припрему пројектно-техничке документације, те субвенције локалној самоуправи, са циљем да се употпуне ови пројекти и локална инфраструктура која ће довести до повећања атрактивности за инвеститоре из земље и иностранства.

Потпредседник Покрајинске владе, Иван Ђоковић, и председник Општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, обишли су и индустријске зоне у изградњи, којима располаже ова Општина, тачније индустријску зону у Новом Бечеју и у Новом Милошеву, како би се сагледали њихови потенцијали и уврстили у програм будуће сарадње.