Potpredsednik Ivan Đoković u poseti Novom Bečeju: značajna ulaganja ove opštine u infrastrukturne projekte

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je Opštinu Novi Bečej, gde je razgovarao sa predsednikom Opštine, Sašom Maksimovićem, o budućoj saradnji u oblasti privede, sa posebnim osvrtom na iskorišćenost turističkih potencijala i izgradnju novih industrijskih zona. Nakon razgovora, potpredsednik Pokrajinske vlade, prisustvovao je prezentaciji turističkog kampa u Novom Bečeju i Vojvodina spa centra u Novom Miloševu.

,,Zadovoljstvo je posetiti Novi Bečej, a posebno jer se ukazala prilika da se sagledaju veoma ambiciozni projekti koje je započelo prethodno, a u dobrom maniru nastavilo sadašnje rukovodstvo Novog Bečeja. Ovi projekti pored izrazite ambicioznosti i kompleksnosti, pokazuju i realnu komponentu, s obzirom da su struktuirani sa pouzdanim inostranim partnerima“, istakao je potpredsednik Đoković.

U pogledu mogućnosti finansijske pomoći i podrške ovim projektima od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Đoković je naveo da shodno sredstvima kojima se raspolaže u odnosu na vrednost investicije, biće uložen značajan trud, kako Pokrajinske vlade, tako i Sekretarijata, kako bi se pomogli poslovni poduhvati koji, prevashodno, podrazumevaju pripremu projektno-tehničke dokumentacije, te subvencije lokalnoj samoupravi, sa ciljem da se upotpune ovi projekti i lokalna infrastruktura koja će dovesti do povećanja atraktivnosti za investitore iz zemlje i inostranstva.

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Ivan Đoković, i predsednik Opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, obišli su i industrijske zone u izgradnji, kojima raspolaže ova Opština, tačnije industrijsku zonu u Novom Bečeju i u Novom Miloševu, kako bi se sagledali njihovi potencijali i uvrstili u program buduće saradnje.