Željko Dvožak na obeležavanju dekade susreta osoba sa dijabetesom u Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci, 25. septembar 2015. – Danas su u Sremskim Karlovcima održani tradicionalni Susreti osoba sa dijabetesom Vojvodine i Srbije ,,Vuk Vrhovac“. Desetim jubilarnim susretima prisustvovao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Željko Dvožak koji se obratio prisutnima rekavši da je Pokrajinska vlada kroz svoje programe podržavala organizacije koje delaju u okviru oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, te da će nastaviti i u budućnosti sa podrškom tih projekata i manifestacija.

,,Pokrajinska vlada podržava sve one organizacije koje se bave prevencijom bolesti, poput dijabetesa, zdravstvenom zaštitom, kao i pružanjem pomoći obolelim osobama i osobama koje zahtevaju negu. Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo su putem svojih projekata i programa u značajnoj meri pomogli ovim organizacijama i udruženjima čiji je primarni zadatak da se bave preventivom bolesti i pomaganjem pacijentima. Pružanjem podrške njihovim opštim aktivnostima u pojedinim lokalnim samoupravama, potpomognuta je sfera preduzetništva, tačnije prodavnice zdrave hrane. Pokrajinska vlada će tu praksu nastaviti i u budućem radu“, istakao je resorni pomoćnik za oblast privrede.


Ovogodišnje Susrete organizuje Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Opštine Sremski Karlovci u saradnji sa Savezom društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti i Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti.


Učesnici Susreta će imati priliku da posete znamenitosti Sremskih Karlovaca, kao i Petrovaradinsku tvrđavu.