Zamenik Pavle Počuč u poseti uspešnoj preduzetnici iz Vrdnika koja posluje u okviru turističke delatnosti

Novi Sad, 16. oktobar 2019. – Povodom Međunarodnog dana žena na selu, 15. oktobra, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč,  boravio je u radnoj poseti Vrdniku, gde je posetio preduzetnicu koja se bavi ugostiteljstvom i turističkom delatnošću. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je pružio finansijsku podršku ovoj uspešnoj preduzetnici putem javnog poziva iz oblasti turizma, a ona jeste jedan od primera dobre prakse u turističkoj privredi AP Vojvodine.

Kvalitet usluge i potrebe Fruške gore, posebno za smeštajnim kapacitetima, stvorili su preduslov za uspešno poslovanje u ovom domenu i neminovno širenje kapaciteta i delatnosti.

Zamenik Pavle Počuč je istakao da ovakva i slične uspešne ideje jesu podržane od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Ono što je i dalje potrebno jeste edukacija, bolja informisanost, ali i ekonomsko osnaživanje, te pristup finansijskim sredstvima, subvencijama, fondovima, uz adekvatnu edukaciju na koji način aplicirati sa kvalitetnim projektom i idejom.

Prednost žena na selu, iako su često nepravedno zapostavljene, jeste postojanje mogućnosti da pokrenu sopstveni posao, imajući u vidu da većina poseduje neophodne kapacitete, a kasnije i da priliku da otvore nova radna mesta i zaposle nove ljude, sa ciljem unapređenja i razvoja turističke delatosti u ruralnim područjima.