Zamenik mr Pavle Počuč posetio drugi sajam ,,Grad humanosti“ posvećen mladim osobama sa invaliditetom

Novi Sad, 27. maj 2019. – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, prisustvovao je svečanom otvaranju sajamske manifestacije pod nazivom ,,Grad humanosti“, koja se po drugi put organizuje u Novom Sadu. Manifestacija je održana proteklog vikenda na novosadskoj plaži ,,Štrand“, u organizaciji Udruženja „Čepom do osmeha”.

Promocijom i predstavljanjem proizvoda koji su delo ruku mladih sa invaliditetom i psihofizičkim smetnjama u razvoju, na najbolji način je predstavljen koncept socijalnog preduzetništva.

Zamenik počuč je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam prepoznao značaj radne rehabilitacije i aktivizma osoba sa invaliditetom, primenom aktivnih mera podrške i dodele subvencija u oblasti socijalnog preduzetništva. On je dodao da je Sekretarijat posebnu pažnju posvetio mladim i kreativnim ljudima, čiji se rad i učinak veoma cene, što će biti praksa i u narednom periodu.

Ovogodišnji Sajam povezuje udruženja, staratelje i decu sa smetnjama u razvoju, kao i osobe s invaliditetom, kojima je obezbeđen prostor u okviru ,,Štranda“ kako bi predstavili svoj rad, plasirali proizvode na tržište i osnovali socijalno preduzeće. Sajam je okupio veliki broj udruženja koja se bave ručnom izradom proizvoda, od strane osoba sa invaliditetom, koja svoju dobit podele u humanitarne svrhe. U toku Sajma održana je i dečja radionica, u okviru koje je organizovano sklapanje mozaika od plastičnih čepova.