Ulaganje u opštinske infrastrukturne projekte: Vasin i Bugarski posetili Bački Petrovac

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, obišli su danas novoizgrađeni Bunar B6, na izvorištu Vrbara u Bačkom Petrovcu. Delegaciji Pokrajinske vlade pridružio se predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok.

Novoizgrađeni Bunar B6, nalazi se na izvorištu Vrbara u Bačkom Petrovcu. Projekat izgradnje je podrazumevao zajedničko učešće Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije je 10.295.947 dinara, dok je sopstveno učešće Bačkog Petrovca 2,2 miliona dinara. Radovi na izgradnji bunara, od velikog značaja za ovu lokalnu zajednicu, okončani su u vremenskom roku predviđenom projektom, tačnije za 60 dana.

Na ovaj način, Opština Bački Petrovac nakon pola veka dobija nov bunar, koji će obezbediti kvalitetnu pijaću vodu njenim stanovnicima. Po svim parametrima i zdravstvenim karakteristikama, kao i sprovedenim analizama, voda dobijena iz ovog bunara tek u tragovima sadrži arsen.

Da nema značajnijeg poklona stanovnicima od čiste, zdrave pitke vode, te da su zdravlje i kvalitetna infrastruktura za meštane Bačkog Petrovca najvredniji, rekao je na otvaranju novog bunara B2 potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin. ,,Pokrajinska vlada je svesna velikog problema koje meštani Bačkog Petrovca imaju sa vodom. Stanovnici Bačkog Petrovca sada piju najzdraviju vodu u svojoj istoriji, što predstavlja izuzetno dostignuće“, rekao je Vasin i dodao da će u narednom periodu biti još sličnih projekata od infrastrukturnog značaja za sve stanovnike.

Miroslav Vasin je istakao i da Pokrajinska vlada neprekidno otvara nove investicije. ,,Danas je u Đurđevu otvorena javna eko-česma. Otvorena je nova predškolska ustanova u Sremskim Karlovcima, a sutra se otvara i Kamenica 2, najeminentnija zdravstvena ustanova u ovom delu Evrope, koja će Vojvođanima omogućiti da se leče po najvišim standardima“, rekao je Vasin.

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski je istakao da je Pokrajinska vlada u prethodnom periodu uspela u značajnoj meri da reši pitanje kanalizacije i vodosnabdevanja, pre svega u naseljenim mestima, ali da veliki posao predstoji. ,,Svaka investicija je samo jedna dodatna kockica u velikom mozaiku koji će zaokružiti zdravstveno-bezbednosno snabdevanje građana, zaštitu podzemnih voda, konkurentnu proizvodnju hrane u budućnosti. Izgradnja infrastrukture je važna iz nekoliko razloga. Pored činjenice da građani imaju nabolje moguće uslove, važno je i sa aspekta zaštite životne sredine. To nas vodi kuda mi želimo da idemo – u bolje društvo – u društvo koje je postavljeno na zdravim, evropskim principima,“ rekao je Bugarski.

On je takođe istakao da je zajednička investicija Pokrajinske vlade i lokalne samouprave jedan od brojnih primera kako treba u budućnosti raditi, stvarati pretpostavke za nova radna mesta, za zdrav život građana i za bolje sutra.