Susret sa Kamenkom Milenkovićem, dobitnikom međunarodnih priznanja za novinarski rad u oblasti turizma

Novi Sad, 13. oktobar 2017. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, primio je urednika, novinara i publicistu, Kamenka Milenkovića, dobitnika prestižne međunarodne turističke nagrade ,,Povelja F.E.S.T. 2017“, koja će mu 10. novembra 2017. godine biti uručena u Solinu, što ga svrstava u klub zaslužnih za razvoj turizma na svetskoj turističkoj sceni.

Kamenko Milenković je počasni gost i učesnik ovogodišnjih značajnih turističkih konferencija, 24. Međunarodne smotre turizma i krajobraza, ,,Interstas“, 20. Međunarodnog festivala turističkog filma ,,ITF’CRO“ i  15. Međunarodnog Zlatnog cveta ,,KEA-CRO“, koje se održavaju uz podršku Udruženja turističkih novinara ,,FIJET“, Međunarodnog filmskog festivala ,,FEST“, Međunarodne organizacije za promociju turizma i kulture ,,ITCO“, svetskih federacija turističkog novinarstva i filma, kao i Vlade Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i hrvatske turističke zajednice. Milenkoviću će na završnoj svečanosti u Solinu biti uručena nagrada za razvoj turizma.

Krajem prošle godine, ovom eminentnom novinaru dodeljena je od strane Udruženja turističkih novinara ,,FIJET“ i prestižna nagrada ,,Marko Polo“ po nominaciji Svetske Asocijacije Turitičkih Novinara za najbolji putopisni film o turskoj Antaliji, uručenoj od strane generalnog sekretara Asocijacije, Marijane Rebić, i člana borda dirktora Žaka Kampea.

Đoković i Milenković su razgovarali o svetskim trendovima i strateškim programima u oblasti turizma koji su trenutno aktuelni na globalnom nivou, iskustvu kao neisrcpnom izvoru novih ideja u ovom domenu, a u okviru kreiranja konceptualne politike plasmana turističkih i kulturoloških potencijala AP Vojvodine na strana turistička tržišta.