Održana konferencija posvećena principima zaštite životne sredine u socijalnom preduzetništvu

 

Novi Sad, 24. oktobar 2019. – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, uzeo je učešće na konferenciji pod nazivom ,,Socijalno preduzetništvo u zaštiti životne sredine – EkoSoP“, na temu implementacije principa zaštite životne sredine u oblasti socijalnog preduzetništva pod nazivom.

Konferencija je organizovana od strane Humanitarno ekološke organizacije ,,Čepom do osmeha“, u saradnji sa Pokrajinskom vladom, Gradom Novim Sadom, Prirodno-matematičkim fakultetom, Departmanom za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.

Zamenik Počuč je ovom prilikom istakao da su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam prepoznali značaj očuvanja životne sredine i u kontinuitetu sprovodili niz aktivnih mera na unapređenju životne sredine i jačanju svesti o društveno odgovornom poslovanju u AP Vojvodini, u čemu se ogleda i koliki je doprinos zajednici, a kroz očuvanje životne sredine i standarda, primenu obnovljivih izvora energije, proizvodnju organske hrane i slično.

On je dodao da alternativni oblici ekonomije kao sto su socijalna, odnosno socijalno preduzetništvo, i cirkularna, odnosno zelena ekonomija, mogu doneti više desetina novih radnih mesta u reciklažnoj industriji, poljoprivredi, turizmu, IT i drugim sektorima.