Konstituisan Savet za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine

 

Novi Sad, 12. april 2018. – Savet za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine danas je održao konsitutivnu sednicu na kojoj su utvrđeni priroriteti rada ovog tela koje je osnovano u okviru Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Sednicom je predsedavao dr Lazar Ožegović, profesor Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, koji je istakao  značaj socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva u ukupnom razvoju  humanog društva, te da Savet u narednom periodu ima obavezu da analizira stanje u ovoj oblasti u AP Vojvodini, identifikuje ključne probleme i donese predloge razvoja kao i mere i aktivnosti kojima će se podstaći osnivanje socijalnih preduzeća u AP Vojvodni.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, kazao je da socijalno preduzetništvo predstavlja model razvoja koji na kreativan i inkluzivan način doprinosi razvoju preduzetničkih inicijativa, te da je potrebno da aktivnosti Saveta budu usmerene i na edukacije i informisanje svih privrednih subjekata radi afirmacije ove vrste preduzetništva kao društveno odgovornog i ekonomski efikasnog modela poslovanja.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam prošle godine realizovao konkurs za doprinos razvoju socijalne ekonomije u Vojvodini kao i  da se takav konkurs planira i u ovoj godini.

U radu sednice Saveta su učestovali predstavnici privrednih društava, Unije poslodavaca Vojvodine i nevladinog sektora.