Sekretari Ivanišević i Basta u poseti Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi: Važnost međusektorske saradnje u cilju unapređenja turizma i sporta

Stara Pazova, 7. april 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, posetili su danas Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije, popularnu Nacionalnu kuću fudbala, čiji je renome na svetskom nivou obezbedio Opštini Stara Pazova mesto na mapi sportsko-rekreativnog turizma i profesionalnih sportskih obuka i priprema.

Delegaciju Pokrajinske vlade primili su direktor Sportskog centra, Nenad Santrač, i šef službe marketinga i prodaje, Aleksandar Karadžić. Učesnici su razgovarali o samom značaju kapaciteta i infrastrukture samog Sportskog centra, o njegovoj afirmaciji u svetu sporta na globalnom nivou, kao i o saradnji sa resornim sekretarijatima u narednom periodu.

Centar korisnicima, pored osnovnih sportskih sadržaja, nudi i smeštajne kapacitete prema svim turističkim i ugostiteljskim standardima, infrastrukturu adekvatnu za kongresni turizam, kao i posebne kampove namenjene omladini i mlađima, profesionalno i rekreativno.

Ivanišević je istakao da današnja poseta ima za cilj da istakne dobre primere i da je vreme da se istaknu oni koji su dobri u svom poslu.

,,Na ovo mesto bi trebalo da se ugledaju i sportski, ali i turistički radnici. Sve što radimo bi trebalo da karakteriše zajedništvo. Aktivnosti koje ovih dana preduzimamo imaju za cilj promociju turizma na teritoriji Vojvodine da bismo ga učinili još boljim, još atraktivnijim. Svi imamo isti cilj, da podjednako razvijemo sve krajeve naše pokrajine. Obilaskom lokalnih samouprava i njihovih resursa, pripremamo se za izradu nove strategije razvoja turizma AP Vojvodine, a kroz razgovor sa ljudima na terenu koji najbolje poznaju aktuelnu situaciju, kako bismo realno isplanirali strategiju“, rekao je Ivannišević.

,,Kuća fudbala u Staroj Pazovi je sigurno jedna od najprestižnijih i najelitnijih sporstkih kompleksa u ovom delu Evrope. Srbija kao zemlja fudbala i zemlja sporta svakako zaslužuje ovakvo mesto. Kult same naše reprezentacije, još od Montevidea, je zapažen, tako ovaj kompleks jeste legat stručnjacima koji su u istoriji zlatnim slovima ispisali dobre rezultate“, rekao je Basta, dodaviši da se u narednom periodu očekuju dobri sportski rezultati, jer su ostvareni svi uslovi za kvalitetne pripreme.

Ivanišević i Basta su sa domaćinima obišli poslovne i sportske prostorije, objekte, smeštajne kapacitete i terene kojima raspolaže ovaj Centar.

Sportski Centar Fudbalskog saveza Srbije, na teritoriji Opštine Stara Pazova, nalazi se u blizini je Beograda i Novog Sada, kao i međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla“, dok sam  kompleks, koji obuhvata površinu od 12 hektara, ne predviđa isključivo organizovanje pripremnog boravka za sve domaće i internacionalne sportske selekcije, već pruža visok nivo usluga, kako u pogledu smeštaja, tako i u pogledu sportskih i rekreativnih aktivnosti. Ovim se Centar pozicionirao kao sportsko-turistički resurs na teritoriji AP Vojvodine od izuzetnog značaja.

Učesnici današnje posete bili su i v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Milan Jarić, i v.d. pomoćnika za sport i omladinu, Gojko Vukoje, kao i predstavnici Turističke organizacije Stara Pazova.