Prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu predstavljena i u Subotici

Prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu, čiju je izradu podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, predstavljena je danas i u Subotici. Platforma „OsnaŽene” predstavlja mesto celovite podrške razvoja koje okuplja preduzetnice iz celog regiona koje su se odlučile za preduzetnički put.

Učesnicima promocije obratio se pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, a platformu je predstavila poslovni konsultant u „Core International” i osnivač akademije ženskog preduzetništva, kao i autor platforme, dr Indira Popadić.

Ivanišević je istakao da je ključna podrška Sekretarijata preduzetnicama, kao i prvoj akademiji ženskog preduzetništva i ovoj Platformi, koja danas okuplja preko 1500 članica, jer je ovo prva platforma tog tipa u zemlji i regionu, te da prednjačimo u odnosu na region, kao i da ta činjenica ne umanjuje nastojanja da prihvatimo i druge ideje iz okruženja koje mogu da pomognu unapređenju i daljem razvoju ženskog preduzetništva i privrede uopšte u AP Vojvodini.

Ivanišević je istakao da je cilj svih nas da region napreduje i da Srbija pokaže da je njeno mesto u budućnosti, stoga je promocija ove platforme veoma važna kako bi se žene što bolje povezale na polju preduzetništva.

,,Prateći svetske trendove smo uvideli koliko je važno umrežavanje, povezivanje, zajednički nastup na našem, kao i na inostranim tržištima i upravo je podrška Sekretarijata u pogledu ove inicijative važna. Poznato je da smo u prethodne dve godine preko 20 miliona dinara uložili u direktnu pomoć ženskom preduzetništvu, organizovali preduzetničku akademiju i blokčejn karavan, a sve sa ciljem da se naše privrednice što bolje upoznaju sa trendovima na tržištu da bi svoj proizvod mogle bolje da prodaju i plasiraju“, istakao je pokrajinski sekretar Ivanišević.

Ivanišević je najavio raspisivanje novog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu u tekućoj godini, i to već 2. februara, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Prema rečima autorke, Platforma ima za cilj da ženama koje žele da se odvaže na sopstveni biznis, pruži adekvatnu i stručnu podršku, motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja, poput svojevrsnog generatora razvoja ženskog preduzetništva. Novoj digitalnoj platformi se može pristupiti putem linka www.osnazene.com.

Platforma je rezultat uspešno sprovedene startap akademije ženskog preduzetništva pod pokroviteljstvom Sekretarijata, a njeni benefiti jesu povezivanje, pristup širokom spektru edukacija, uključujući i onlajn kurseve, vebinare, radionice i ostali obrazovni sadržaji, te podrška koja je neophodna za uspešnu poslovnu klimu.

Sama baza platforme „OsnaŽene” sadrži profile inspirativnih ženskih biznisa, pružajući prostor za predstavljanje njihovih proizvoda i usluga, naglašavajući sopstvene primere dobre, ali i loše prakse, znanje, resurse i iskustva, kako bi pomogle drugima.

Današnji gosti i učesnici svojim doprinosom pružaju podršku ovom opsežnom projektu kako bi se Platforma proširila u osam zemalja u regionu i kako bi se ostvarili maksimalni rezultati.

Pored toga, promovisana je i prva nalepnica, kreirana kao vid podrške ženama u preduzetništvu, koja će se naći na svakom objekatu u pokrajini koji vodi žena.